Kamerstuk 33847-17

Amendement van het lid Omtzigt waardoor de nettolijfrente onder artikel 4, derde lid, van de Wet op de medische keuringen wordt gebracht.

Dossier: Wijziging van de Wet verlaging maximumopbouw- en premiepercentages pensioen en maximering pensioengevend inkomen en het Belastingplan 2014

Gepubliceerd: 6 maart 2014
Indiener(s): Pieter Omtzigt (CDA)
Onderwerpen: belasting financiƫn ouderen sociale zekerheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33847-17.html
ID: 33847-17

34,0 %
66,0 %

CU

PvdA

Bontes

PvdD

50PLUS

GL

SGP

VVD

CDA

SP

PVV

D66


Nr. 17 AMENDEMENT VAN HET LID OMTZIGT

Ontvangen 6 maart 2014

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

Artikel I, onderdeel F, wordt als volgt gewijzigd:

1. In de aanhef wordt «wordt een artikel ingevoegd» vervangen door: worden twee artikelen ingevoegd.

2. Na artikel IXA wordt een artikel ingevoegd, luidende:

ARTIKEL IXB

In artikel 4, derde lid, van de Wet op de medische keuringen wordt in de eerste zin na «Pensioenwet» ingevoegd «of indien sprake is van een nettolijfrente als bedoeld in artikel 5.16, tweede lid, van de Wet inkomstenbelasting 2001».

Toelichting

Dit amendement regelt dat de nettolijfrente onder artikel 4, derde lid, van de Wet op de medische keuringen wordt gebracht. Hierdoor is het niet mogelijk de aanvrager van de nettolijfrente medisch te keuren. Het is ongewenst wanneer verzekerden om medische redenen de nettolijfrente geweigerd wordt. Ook voor alle pensioenen onder de pensioenwet geldt dat een medische keuring verboden is. Nu de mogelijkheid om pensioen op te bouwen boven de aftoppingsgrens vervalt, dient ook bij het alternatief, de netto lijfrente, dit keuringsverbod van toepassing te zijn. Dit is met namen van belang voor het arbeidsongeschiktheidspensioen, de premievrije opbouw tijdens arbeidsongeschiktheid en het nabestaandenpensioen.

Omtzigt