Kamerstuk 33847-16

Amendement van het lid Klaver dat regelt de waarde in het economische verkeer van de aanspraak op een nettolijfrente in de belastingheffing van box 1 wordt betrokken als negatieve uitgaven voor inkomensvoorzieningen ingeval die aanspraak geheel of gedeeltelijk wordt afgekocht.

Dossier: Wijziging van de Wet verlaging maximumopbouw- en premiepercentages pensioen en maximering pensioengevend inkomen en het Belastingplan 2014

Gepubliceerd: 6 maart 2014
Indiener(s): Jesse Klaver (GL)
Onderwerpen: belasting financiƫn ouderen sociale zekerheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33847-16.html
ID: 33847-16

Nr. 16 AMENDEMENT VAN HET LID KLAVER

Ontvangen 6 maart 2014

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

Na artikel I, onderdeel A, onder 6, wordt een onderdeel ingevoegd, luidende:

6a. Na onderdeel C worden twee onderdelen ingevoegd, luidende:

Ca

Na artikel 3.138 wordt een artikel ingevoegd, luidende:

Artikel 3.138a

  • 1. Indien een aanspraak op een nettolijfrente als bedoeld in artikel 5.16, tweede lid, onderdeel a, op enig tijdstip geheel of gedeeltelijk wordt afgekocht wordt mede als negatieve uitgaven voor inkomensvoorzieningen van de verzekeringnemer dan wel, indien deze is overleden, de gerechtigde in aanmerking genomen de waarde in het economische verkeer van die aanspraak op het onmiddellijk aan dat tijdstip voorafgaande tijdstip.

  • 2. Het eerste lid is van overeenkomstige toepassing op een nettolijfrente als bedoeld in artikel 5.16, tweede lid, onderdeel b.

Cb

In artikel 3.146, vierde lid, wordt «3.136, eerste, tweede en derde lid» vervangen door: 3.136, eerste, tweede en derde lid, en artikel 3.138a.

Toelichting

Met dit amendement wordt bewerkstelligd dat de waarde in het economische verkeer van de aanspraak op een nettolijfrente in de belastingheffing van box 1 wordt betrokken als negatieve uitgaven voor inkomensvoorzieningen ingeval die aanspraak geheel of gedeeltelijk wordt afgekocht.

De budgettaire gevolgen van dit amendement zijn verwaarloosbaar.

Klaver