Kamerstuk 33407-13

Gewijzigd amendement van het lid Knops c.s. ter vervanging van nr. 12 over de mogelijkheid bij amvb categorieën huurwoningen en huurwoningen in specifieke gebieden aan te wijzen die een korting krijgen op de verhuurderheffing

Dossier: Invoering van een verhuurderheffing (Wet verhuurderheffing)

Gepubliceerd: 12 november 2012
Indiener(s): Eddy van Hijum (CDA)
Onderwerpen: belasting financiën huisvesting huren en verhuren
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33407-13.html
ID: 33407-13
Origineel: 33407-12

Nr. 13 GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN HET LID KNOPS C.S. TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 12

Ontvangen 15 november 2012

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

Artikel 6 wordt als volgt gewijzigd:

1. Voor de tekst wordt de aanduiding «1.» geplaatst.

2. Er wordt een lid toegevoegd, luidende:

  • 2. Bij algemene maatregel van bestuur kunnen categorieën huurwoningen en huurwoningen in specifieke gebieden worden aangewezen waarvan een daarbij vast te stellen percentage van de WOZ-waarde tot het belastbare bedrag wordt gerekend.

Toelichting

Dit amendement regelt dat eigenaren, bezitters of beperkt gerechtigden van bij algemene maatregel van bestuur aangewezen categorieën huurwoningen en huurwoningen in aangewezen specifieke gebieden een korting kunnen krijgen op de verhuurderheffing, doordat slechts een deel van de WOZ-waarden van deze huurwoningen meetelt voor het belastbare bedrag, op grond waarvan de verhuurderheffing wordt geheven. Bij algemene maatregel van bestuur wordt dit percentage ook vastgesteld.

Dit amendement regelt dat in de wet een mogelijkheid wordt gecreëerd om de verhuurdersheffing specifiek in te zetten, zodat rekening wordt gehouden met specifieke situaties. Het is immers wenselijk om rekening te houden met situaties die betrekking hebben op de draagkracht van woningcorporaties, de investeringsbehoefte van verhuurders in bijvoorbeeld krimpgebieden en/of in bepaalde typen (monumentale) woningen.

Knops Omtzigt Schouten