52,7 %
47,3 %

SP

PvdA

GL

PVV

CDA

VVD

PvdD

D66

SGP

CU


Nr. 7 AMENDEMENT VAN HET LID JACOBI

Ontvangen 18 november 2010

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

Na artikel IV wordt een artikel ingevoegd, luidende:

ARTIKEL IVA

  • 1. Met ingang van de datum van inwerkingtreding van deze wet is de ambtenaar die in dienst is van de provincie en werkzaam is als muskusrattenvanger van rechtswege in dienst van het waterschap in het gebied waarvan hij werkzaam is.

  • 2. De overgang van de in het eerste lid bedoelde ambtenaar vindt plaats in dezelfde salarispositie, op dezelfde voet en in dezelfde rechtstoestand als voor die ambtenaar gold op de dag voorafgaande aan de datum bedoeld in het eerste lid.

  • 3. Het eerste lid is van overeenkomstige toepassing op de in dat lid bedoelde ambtenaar die in het gebied van meerdere waterschappen werkzaam is, met dien verstande dat hij van rechtswege in dienst is bij het waterschap waarin de oppervlakte van zijn werkgebied het grootste is. De in de vorige volzin bedoelde waterschappen treffen in overleg een regeling met betrekking tot de bekostiging en inzet van de ambtenaar.

  • 4. Voor de toepassing van dit artikel worden onder ambtenaren mede op arbeidsovereenkomst naar burgerlijk recht werkzame personen begrepen.

Toelichting

In de toelichting bij onderhavig wetsvoorstel is opgenomen dat de muskus- en beverrattenvangers overgaan naar de waterschappen, maar in de wet is hiervoor geen bepaling opgenomen. Dit amendement beoogt om in de wet te voorzien in een overgang van rechtswege van de ambtenaren die in provinciale dienst werkzaam zijn ten behoeve van de bestrijding van muskus- en beverratten, naar de waterschappen.

Jacobi