Gepubliceerd: 18 maart 2010
Indiener(s): Marja van Bijsterveldt (staatssecretaris onderwijs, cultuur en wetenschap) (CDA)
Onderwerpen: economie hoger onderwijs onderwijs en wetenschap organisatie en beleid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32210-18.html
ID: 32210-18
Origineel: 32210-2

32 210
Wijziging van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek in verband met aanpassing van het accreditatiestelsel

nr. 18
TWEEDE NOTA VAN WIJZIGING

Ontvangen 19 maart 2010

Het voorstel van wet wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel I, onderdeel O, wordt als volgt gewijzigd:

1. In artikel 5a.13d komt in het zesde lid de eerste volzin als volgt te luiden: Bij algemene maatregel van bestuur wordt bepaald in welke gevallen het accreditatieorgaan aan het besluit tot het verlenen van een instellingstoets kwaliteitszorg voorwaarden kan verbinden en welke voorwaarden hierbij kunnen worden gesteld.

2. In artikel 5a.13f wordt in het eerste lid «een instellingsbestuur die beschikt» gewijzigd in: een instellingsbestuur dat beschikt.

3. In artikel 5a.13g wordt in het eerste lid «een instellingsbestuur die beschikt» gewijzigd in: een instellingsbestuur dat beschikt.

B

In artikel I, onderdeel On, wordt boven de tekst van artikel 11.13 het volgende opschrift ingevoegd:

Artikel 11.13 Regeling medezeggenschap OU.

Toelichting

Tijdens de plenaire behandeling van het wetsvoorstel is er door de heer Van der Vlies (SGP) terecht op gewezen dat in de artikelen 5a.13f en 5a.13g een verkeerd voegwoord is gebruikt. Omdat ik met hem vanzelfsprekend hecht aan een juist taalgebruik wordt dat bij deze nota van wijziging gecorrigeerd (onderdeel A, punten 2 en 3). De opmerking van de heer Van der Vlies is verder aanleiding geweest om de hele tekst nog eens kritisch door te lopen. Dat heeft geleid tot de wijziging die is vermeld in punt 1 van onderdeel A. Uit de oorspronkelijke zin was een passage weggevallen. Het gaat louter om een taalkundige correctie.

Met de wijziging, beschreven in onderdeel B, wordt een omissie uit de eerste nota van wijziging hersteld. Zonder deze wijziging zou artikel 11.13 het enige artikel in de WHW zijn zonder opschrift.

De staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

J. M. van Bijsterveldt-Vliegenthart