Kamerstuk 32128-54

Nieuw Besluit Bestuurlijke Boeten Belastingdienst

Dossier: Wijziging van enkele belastingwetten en enige andere wetten (Belastingplan 2010)

Gepubliceerd: 17 december 2009
Indiener(s): Jan Kees de Jager (staatssecretaris financiƫn) (CDA)
Onderwerpen: belasting financiƫn recht strafrecht
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32128-54.html
ID: 32128-54

32 128
Wijziging van enkele belastingwetten en enige andere wetten (Belastingplan 2010)

nr. 54
BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN FINANCIËN

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 17 december 2009

Tijdens de behandeling in de Tweede Kamer van het wetsvoorstel Wijziging van enkele belastingwetten en enige andere wetten (Belastingplan 2010, nr. 32 128) heb ik toegezegd alvorens een nieuw boetebesluit te slaan de aanpassing van het Besluit Bestuurlijke Boeten aan de Kamer kenbaar te maken. Hierbij bied ik u de conceptversie van mijn Besluit Bestuurlijke Boeten Belastingdienst aan zoals ik dat voornemens ben binnenkort te publiceren indien de Eerste Kamer akkoord gaat met genoemd wetsvoorstel.1

Het beleid met betrekking tot de verhoging van de verzuimboete wegens het niet doen van aangifte bij aanslagbelastingen is te vinden in § 21, tweede en derde lid en lid 6a. Met dit beleid wordt uitvoering gegeven aan de aanvaarde motie, die door de leden Omtzigt en Tang tijdens de bedoelde behandeling is ingediend.

De wijzigingen die betrekking hebben op het ten onrechte achterwege laten van de bijtelling privégebruik auto zijn te vinden in § 15, lid 2b, § 24, vierde en vijfde lid en § 28, zesde en zevende lid.

Ik merk nog op dat het beleid inzake de nieuwe inkeerregeling per 1 januari 2010 (Fiscaal stimuleringspakket en overige fiscale maatregelen) is neergelegd in § 7, tweede lid.

De staatssecretaris van Financiën,

J. C. de Jager


XNoot
1

Ter inzage gelegd bij het Centraal Informatiepunt Tweede Kamer.