Kamerstuk 32123-XVI-41

Gewijzigd amendement van het lid Wolbert c.s. ter vervanging van nr. 28 over het belonen van gemeenten als ze meer in de welzijnscomponent van de Wmo investeren

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (XVI) voor het jaar 2010


100,0 %
0,0 %

Verdonk

CU

GL

CDA

PVV

PvdA

PvdD

SP

D66

VVD

SGP


32 123 XVI
Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (XVI) voor het jaar 2010

nr. 41
GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN HET LID WOLBERT C.S. TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 28

Ontvangen 11 november 2009

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

De begrotingsstaat wordt als volgt gewijzigd:

I

In artikel 44 Maatschappelijke ondersteuning worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verlaagd met € 1 000 (x € 1 000).

II

In artikel 44 Maatschappelijke ondersteuning worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 1 000 (x € 1 000).

Toelichting

Gemeenten zouden beloond moeten worden als ze meer in de welzijnscomponent van de Wmo zouden investeren en daarmee het zorggedeelte van de Wmo zouden ontlasten. Investeren in collectieve oplossingen, organiseren van activering en onderlinge ondersteuning kunnen het beroep op individuele ondersteuning en zorg verminderen. Het is daarom noodzakelijk en wenselijk om een stevige impuls te geven aan nieuw welzijnswerk. Het is in dit kader van belang dat goede voorbeelden van nieuwe werkvormen, ontwikkeld en verder verspreid worden. Dit amendement regelt een budget in samenhang met de Wmo werkplaatsen. Op deze manier komt meer praktijkkennis en praktijkbewijs beschikbaar.

Wolbert

Jan de Vries

Wiegman-van Meppelen Scheppink