Kamerstuk 31792-V-6

Reactie op het amendement van het lid Gill'ard C.S. ter vervanging van nr. 3 over de productontwikkeling van hittebestendig oxytocine

Dossier: Wijziging van de begrotingsstaten van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (V) voor het jaar 2008 (wijziging samenhangende met de Najaarsnota)

Gepubliceerd: 19 december 2008
Indiener(s): Bert Koenders (minister zonder portefeuille buitenlandse zaken) (PvdA)
Onderwerpen: begroting financiƫn geneesmiddelen en medische hulpmiddelen internationaal ontwikkelingssamenwerking zorg en gezondheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31792-V-6.html
ID: 31792-V-6

31 792 V
Wijziging van de begrotingsstaten van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (V) voor het jaar 2008 (wijziging samenhangende met de Najaarsnota)

nr. 6
BRIEF VAN DE MINISTER VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 19 december 2008

Op donderdag 18 december 2008 is in uw Kamer het amendement (Kamerstuk 31 792 V, nr. 4) van de leden Gill’ard, Ferrier en Wiegman-van Meppelen Scheppink aangenomen. Dit amendement wijzigt de begrotingsstaat van het ministerie van Buitenlandse Zaken (V) voor het jaar 2008. Het beoogt de aanwending van EUR 1,5 miljoen binnen artikel 5 ten behoeve van de productontwikkeling van hittebestendig oxytocine door een groep organisaties en bedrijven onder leiding van het WHO-department Making Pregnacy Safer en BioConnection. Met deze brief wil ik de aandacht van de Tweede Kamer vragen voor het feit dat uitvoering van dit amendement in het jaar 2008 niet haalbaar is. In dit verband wil ik erop wijzen dat een vergelijkbaar initiatief op dit moment in het kader van het Schoklandfonds onder beoordeling ligt. Het lijkt mij voor de hand liggen om eerst de beoordeling af te wachten. Ten tweede geldt dat teneinde dit amendement uit te voeren nog in dit jaar een subsidiebeschikking (op basis van een specifiek voorstel) danwel een opdrachtverlening afgegeven zou moeten worden. Gezien de geldende termijnen is dit in dit kalenderjaar niet uitvoerbaar.

De minister voor Ontwikkelingssamenwerking,

A. G. Koenders