Kamerstuk 31775-34

Amendement van het lid Biskop c.s. ter vervanging van nr. 22 om het werkleerwerkaanbod uit te breiden naar jongeren die in een penitentiaire inrichting verblijven

Dossier: Bevordering duurzame arbeidsinschakeling jongeren tot 27 jaar (Wet investeren in jongeren)


80,0 %
20,0 %

D66

CDA

PvdD

SGP

PvdA

PVV

Verdonk

SP

VVD

GL

CU


31 775
Bevordering duurzame arbeidsinschakeling jongeren tot 27 jaar (Wet investeren in jongeren)

nr. 34
AMENDEMENT VAN HET LID BISKOP C.S. TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 221

Ontvangen 20 april 2009

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

In artikel 23, derde lid, wordt de zinsnede: «plaatsvindt buiten een penitentiaire inrichting» gewijzigd in: plaatsvindt binnen of buiten een penitentiaire inrichting.

Toelichting

In artikel 23 wordt een uitzondering gemaakt voor jongeren waarvan de maatregel ten uitvoer wordt gelegd buiten de penitentiaire inrichting, een inrichting voor verpleging van terbeschikkinggestelden of een inrichting als bedoeld in artikel 1, onderdeel b, van de Beginselenwet justitiële jeugdinrichtingen, zodat zij wel gebruik kunnen maken van een re-integratievoorziening, waaronder scholing. Het voorliggend amendement beoogt deze uitzondering uit te breiden naar bepaalde categorieën jongeren die binnen de inrichting verblijven. Bij algemene maatregel van bestuur kan een nadere precisering worden gegeven van deze groep. Het amendement geeft jongeren de mogelijkheid om binnen een inrichting reeds gebruik te maken van een re-integratievoorziening, waaronder scholing, zodat zij beter voorbereid weer in de samenleving kunnen mee doen.

Biskop

Spekman

Ortega-Martijn


XNoot
1

Vervanging in verband met wijziging van de toelichting.