86,0 %
14,0 %

PvdD

D66

GL

CU

Verdonk

CDA

SGP

PvdA

VVD

SP

PVV


31 736
Wijziging van de Zorgverzekeringswet, de Wet op de zorgtoeslag en enige andere wetten, houdende maatregelen om ook wanbetalers voor hun zorgverzekering te laten betalen (structurele maatregelen wanbetalers zorgverzekering)

nr. 8
AMENDEMENT VAN HET LID SMILDE

Ontvangen 28 januari 2009

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel I, onderdeel F, wordt in artikel 18a, vierde lid, na «schuldhulpverlening» toegevoegd: , waarbij hij tevens informatie verstrekt over de vormen hiervan en wijze waarop deze kan worden verzocht.

Toelichting

Met dit amendement wordt beoogd maximale inspanningen te doen om te voorkomen dat (financieel) onmachtigen verdere premieachterstand oplopen en alsnog in het bestuursrechtelijk regime terechtkomen. Zorgverzekeraars dienen zich er van te vergewissen dat niet enkel verwezen wordt naar de schuldhulpverlening, maar daar ook de vormen van en wijzen waarop deze kan worden verzocht worden geëxpliciteerd.

Met «schuldhulpverlening» wordt hier bedoeld schuldsanering in de zin van de Faillissementswet en schuldbemiddeling in de zin van art. 48 van de Wet op het consumentenkrediet.

Smilde