Kamerstuk 31700-XVI-27

Amendement van het lid Wiegman-van Meppelen Scheppink c.s. over verhoging van de specifieke uitkering vrouwenopvang van de gemeente Gouda

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (XVI) voor het jaar 2009


31 700 XVI
Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (XVI) voor het jaar 2009

nr. 27
AMENDEMENT VAN HET LID WIEGMAN – VAN MEPPELEN SCHEPPINK C.S.

Ontvangen 4 november 2008

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

De begrotingsstaat wordt als volgt gewijzigd:

I

In artikel 44 Maatschappelijke ondersteuning worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verlaagd met € 350 (x € 1 000).

II

In artikel 44 Maatschappelijke ondersteuning worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 350 (x € 1 000).

Toelichting

Het VBOK-huis te Gouda vervult een belangrijke rol in de opvang en hulpverlening van tienermoeders. De financiering van het VBOK-huis in Gouda wordt in de bestaande kaders binnen de Wmo niet gegarandeerd, en het is wenselijk dat het VBOK-huis in Gouda in stand blijft.

De dekking voor deze maatregel kan worden gevonden door een herverdeling van de middelen die beschikbaar zijn gesteld voor de hulp aan tienermoeders in het kader van Beschermd en Weerbaar, waarvan € 1 miljoen structureel voor tienermoeders.

Dit amendement beoogt vanaf 2009 jaarlijks € 350 000,– extra toe te voegen aan de specifieke uitkering vrouwenopvang van de gemeente Gouda, te besteden aan het VBOK-huis te Gouda voor de opvang en hulpverlening van zwangere tieners en tienermoeders.

Wiegman-Van Meppelen Scheppink

Jan de Vries

Wolbert