Kamerstuk 31700-XVI-25

Voorhangprocedure ontwerpbesluit tot wijziging van het percentage van het drempelinkomen, benodigd voor het berekenen van de zorgtoeslag voor verzekerden zonder partner

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (XVI) voor het jaar 2009

Gepubliceerd: 24 oktober 2008
Indiener(s): Ab Klink (minister volksgezondheid, welzijn en sport) (CDA)
Onderwerpen: begroting financiƫn verzekeringen zorg en gezondheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31700-XVI-25.html
ID: 31700-XVI-25

31 700 XVI
Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (XVI) voor het jaar 2009

nr. 25
BRIEF VAN DE MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 24 oktober 2008

Ontvangen ter Griffie van de Tweede Kamer op 27 oktober 2008. De voordracht voor de vast te stellen algemene maatregel van bestuur kan niet eerder worden gedaan dan op 11 november 2008.

Op grond van artikel 2, achtste lid, van de Wet op de zorgtoeslag leg ik u voor een periode van twee weken bijgaand ontwerpbesluit voor.1 Met dit besluit wordt het percentage van het drempelinkomen dat voor de berekening van de zorgtoeslag van verzekerden zonder partner in aanmerking wordt genomen, met ingang van 1 januari 2009 gewijzigd van 3,5 naar 2,7%.

Met het verlagen van het percentage wordt uitvoering gegeven aan de toezegging van het kabinet tot verhoging van de zorgtoeslag voor alleenstaanden (brief van 7 oktober 2008, TK 31 706, nr. 10, p. 5) .

Eind september 2008 heb ik u een concept voor een «Besluit houdende wijziging van het Besluit zorgverzekering in verband met actualisatie van de regels over de vereveningsbijdrage, en houdende wijziging van het percentage van het drempelinkomen, benodigd voor het berekenen van de zorgtoeslag voor verzekerden zonder partner» voorgelegd. Ook dat besluit bevatte een voorstel om het hier bedoelde percentage te verlagen (van 3,5 naar 2,85%). Dit onderdeel van dat besluit (de artikelen III en IV, tweede lid, alsmede de bijbehorende delen van de nota van toelichting) zal, omdat het gezien het bij deze brief voorgehangen besluit achterhaald is, uit dat besluit worden geschrapt voordat het aan de Raad van State zal worden voorgedragen.

De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

A. Klink


XNoot
1

Ter inzage gelegd bij het Centraal Informatiepunt Tweede Kamer.