Gepubliceerd: 26 september 2008
Indiener(s): Wouter Bos (viceminister-president , minister financiƫn) (PvdA)
Onderwerpen: burgerlijk recht economie financieel toezicht financiƫn organisatie en beleid overige economische sectoren recht
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31468-9.html
ID: 31468-9
Origineel: 31468-2

31 468
Herstel van wetstechnische gebreken in de Wet op het financieel toezicht en een aantal andere wetten (Reparatiewet Wft)

nr. 9
TWEEDE NOTA VAN WIJZIGING

Ontvangen 26 september 2008

Artikel I wordt als volgt gewijzigd:

In onderdeel A wordt in de numerieke volgorde ingevoegd: 4a. In de definitie van deposito wordt na de zinsnede «door een bank uitgegeven» ingevoegd: op naam gestelde.

Toelichting

Onder de reikwijdte van de depositogarantieregeling vallen alleen deposito’s op naam. Dat komt onvoldoende tot uitdrukking in de definitie van «deposito» in de Wft waar het gaat om schulden die belichaamd zijn in schuldbewijzen. Ter vermijding van misverstand wordt daarom ingevoegd dat het daarbij, overeenkomstig de reikwijdte van de depositogarantieregeling, uitsluitend gaat om «op naam gestelde» schuldbewijzen.

In de voorganger van de regeling van de depositogarantieregeling was deze toevoeging wel expliciet opgenomen. Zie artikel 1, achtste lid, van de Collectieve Garantieregeling van Kredietinstellingen voor Terugbetaalbare Gelden en Beleggingen (CGR), die als bijlage is gevoegd bij het Besluit van 28 september 1998 tot algemeen verbindendverklaring van de Collectieve Garantieregeling van kredietinstellingen voor Terugbetaalbare Gelden en Beleggingen van 17 september 1998 op grond van artikel 84, tweede lid, van de Wet toezicht kredietwezen 1992 (Stb. 577). Met de thans voorgestelde wijziging wordt verduidelijkt dat het nog steeds uitsluitend op naam gestelde schuldbewijzen betreft.

De minister van Financiën,

W. J. Bos