Stemming

Amendement van het lid Van Helvert c.s. over middelen voor government-to-government samenwerking gericht op capaciteitsopbouw en kennisdeling

86,6 %
13,4 %


GL

VVD

PVV

Krol

SGP

50PLUS

PvdA

CU

DENK

FVD

D66

PvdD

SP

Van Kooten-Arissen

CDA


Nr. 19 AMENDEMENT VAN HET LID VAN HELVERT C.S.

Ontvangen 11 november 2020

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

De departementale begrotingsstaat wordt als volgt gewijzigd:

I

In artikel 2 Veiligheid en stabiliteit worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verlaagd met € 500 (x € 1.000).

II

In artikel 2 Veiligheid en stabiliteit worden het verplichtingen bedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 500 (x € 1.000)

Toelichting

De nieuwe Surinaamse regering staat voor grote uitdagingen op het vlak van overheidsfinanciën en de COVID-19 crisis heeft de Surinaamse economie verder onder druk gezet. Suriname heeft hiervoor dringend de steun en hulp van andere landen nodig. Met dit amendement zal geld beschikbaar worden gesteld voor government-to-government samenwerking gericht op capaciteitsopbouw en kennisdeling. Focus hierbij zal liggen op ondersteuning van de Surinaamse overheid en overheids-agentschappen waarmee de juiste kaders en randvoorwaarden worden geschapen voor duurzame ontwikkeling. Het doel hiervan is economische groei mede door opbouw van de economische infrastructuur inclusief bevordering van werkgelegenheid, met o.a. aandacht voor havenontwikkeling.

Dit amendement beoogt hiervoor de benodigde middelen toe te wijzen, gedurende vier jaar (over de periode 2021–2024 en elk jaar € 0,5 miljoen) door een verhoging van artikel 2.4 Bevordering van veiligheid, stabiliteit en rechtsorde in internationaal verband (Regionale stabiliteit).

De dekking wordt gevonden door een verlaging van artikel 2.4 Bevordering van veiligheid, stabiliteit en rechtsorde in internationaal verband (VN-contributie voor crisisbeheersingsoperaties) met € 0,5 miljoen over elk jaar.

Van Helvert Koopmans Sjoerdsma Voordewind


Amendement van het lid Van Helvert c.s. over middelen voor government-to-government samenwerking gericht op capaciteitsopbouw en kennisdeling

2020-11-11
Dossier: 35570-V
Indiener(s): Joël Voordewind (CU), Martijn van Helvert (CDA), Sven Koopmans (VVD), Sjoerd Sjoerdsma (D66)
Onderwerpen: begroting financiën
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35570-V-19.html