Stemming

Amendement van het lid Sjoerdsma c.s. ter vervanging van nr. 17over middelen t.b.v. government-to-government samenwerking

86,6 %
13,4 %


SGP

VVD

CDA

PVV

PvdA

GL

CU

Krol

SP

FVD

PvdD

DENK

Van Kooten-Arissen

D66

50PLUS


Nr. 18 AMENDEMENT VAN HET LID SJOERDSMA C.S. TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 171

Ontvangen 11 november 2020

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

De departementale begrotingsstaat wordt als volgt gewijzigd:

I

In artikel 2 Veiligheid en stabiliteit worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verlaagd met € 500 (x € 1.000).

II

In artikel 2 Veiligheid en stabiliteit worden het verplichtingen bedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 500 (x € 1.000)

Toelichting

Suriname koestert sinds lange tijd de wens voor visumliberalisatie. Dat is een dossier dat bij de Europese Commissie ligt en waarvoor Suriname aan diverse voorwaarden moet voldoen. De gevraagde hervormingen liggen gedeeltelijk op het vlak van de rechtsstaat en goed bestuur. Dit zijn tevens belangrijke prioriteiten voor de nieuwe Surinaamse regering. Thema’s die ook door Nederland ondersteund moeten worden en waar Nederland zelf baat bij heeft. Via dit amendement zal government-to-government samenwerking worden mogelijk gemaakt zodat er technische ondersteuning aan Suriname wordt geboden op deze terreinen.

Dit amendement beoogt hiervoor de benodigde middelen toe te wijzen, gedurende vier jaar (over de periode 2021–2024 en elk jaar € 0,5 miljoen), door een verhoging van artikel 2.4 Bevordering van veiligheid, stabiliteit en rechtsorde in internationaal verband (Regionale stabiliteit).

De dekking wordt gevonden door een verlaging van artikel 2.4 Bevordering van veiligheid, stabiliteit en rechtsorde in internationaal verband (VN-contributie voor crisisbeheersingsoperaties) met € 0,5 miljoen over elk jaar.

Sjoerdsma Koopmans Voordewind Van Helvert


Amendement van het lid Sjoerdsma c.s. ter vervanging van nr. 17over middelen t.b.v. government-to-government samenwerking

2020-11-11
Dossier: 35570-V
Indiener(s): Sjoerd Sjoerdsma (D66), Joël Voordewind (CU), Martijn van Helvert (CDA), Sven Koopmans (VVD)
Onderwerpen: begroting financiën
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35570-V-18.html