Stemming

Amendement van het lid Kwint c.s. over het onderbrengen van de bedrijfsgezondheidszorg bij het Participatiefonds

98,0 %
2,0 %


SP

VVD

Fractie Den Haan

DENK

JA21

PVV

PvdA

CDA

SGP

BIJ1

Volt

CU

BBB

FVD

Groep Van Haga

GL

D66

PvdD


Nr. 9 AMENDEMENT VAN HET LID KWINT C.S.

Ontvangen 7 september 2021

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

I

In artikel I, onderdeel F, wordt in het voorgestelde artikel 184, derde lid, onder e, «het beleid gericht op» vervangen door «het beleid gericht op het terugdringen van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid en».

II

In artikel II, onderdeel E, wordt in het voorgestelde artikel 170, derde lid, onder e, «het beleid gericht op» vervangen door «het beleid gericht op het terugdringen van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid en».

Toelichting

Dit amendement regelt dat het Participatiefonds (Pf) tevens tot taak krijgt om schoolbesturen te ondersteunen bij beleid gericht op het terugdringen van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid naast het voorkomen van werkloosheid. Met het beëindigen van het Vervangingsfonds (Vf) middels voorliggend wetsvoorstel houdt namelijk de sectorale voorziening voor de bedrijfsgezondheidszorg (BGZ) op te bestaan. Juist het ondersteunen en adviseren van schoolbesturen bij het organiseren van de BGZ is door het huidige lerarentekort belangrijker dan ooit. De Minister geeft aan dat de BGZ-taak via cao-afspraken kan worden voortgezet zonder wettelijke basis. Volgens de sociale partners is deze suggestie niet of nauwelijks mogelijk. Zij roepen op tot het onderbrengen van de BGZ-taak bij het Pf om hiermee de huidige opgebouwde expertise en instrumenten te behouden. De indieners delen de mening van de sociale partners dat bedrijfsgezondheid zeker in het onderwijs met het gigantische lerarentekort ook een verantwoordelijkheid van de overheid is. Daarom hebben zij gemeend dit amendement voor te moeten stellen.

Kwint Westerveld De Hoop


Amendement van het lid Kwint c.s. over het onderbrengen van de bedrijfsgezondheidszorg bij het Participatiefonds

2021-09-07
Dossier: 35400
Indiener(s): Lisa Westerveld (GL), Peter Kwint (SP), Habtamu de Hoop (PvdA)
Onderwerpen: onderwijs en wetenschap organisatie en beleid sociale zekerheid werkloosheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35400-9.html