Stemming

Amendement van de leden Rog en Van Meenen over een grondslag voor aanvullende bekostiging voor brede scholengemeenschappen

96,7 %
3,3 %


GL

Van Haga

PvdA

DENK

CU

PVV

D66

CDA

50PLUS

VVD

SP

SGP

FVD

PvdD


Nr. 12 AMENDEMENT VAN DE LEDEN ROG EN VAN MEENEN

Ontvangen 29 juni 2020

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

In artikel I, onderdeel F, wordt aan het voorgestelde artikel 82 een lid toegevoegd, luidende:

  • 3. Bij of krachtens algemene maatregel van bestuur kunnen nadere regels worden gesteld over het verstrekken van aanvullende bekostiging voor een scholengemeenschap met een hoofd- of nevenvestiging waaraan elk van de schoolsoorten, genoemd in artikel 5, onderdelen a tot en met c, wordt verzorgd.

Toelichting

Vestigingen met het volledige aanbod van vbo tot en met vwo, van brugklas tot en met eindexamen, kunnen een bijdrage leveren aan het tegengaan van segregatie en een betere doorstroom van leerlingen in hetzelfde schoolgebouw.

Met dit amendement wordt een grondslag gecreëerd om, binnen het totaal bedrag van de bekostiging voor het voortgezet onderwijs, op het niveau van algemene maatregel van bestuur aanvullende bekostiging voor vestigingen met een breed onderwijsaanbod vast te leggen. Alleen vestigingen waarop het volledige aanbod van vbo tot en met vwo, van brugklas tot en met eindexamen, is georganiseerd, komen voor deze aanvullende bekostiging in aanmerking. Dat zijn op dit moment ca. 75 vestigingen. Er wordt gedacht aan aanvullend een bedrag van ca. € 200.000,– per vestiging.

Rog Van Meenen


Amendement van de leden Rog en Van Meenen over een grondslag voor aanvullende bekostiging voor brede scholengemeenschappen

2020-06-29
Dossier: 35354
Indiener(s): Paul van Meenen (D66), Michel Rog (CDA)
Onderwerpen: onderwijs en wetenschap voortgezet onderwijs
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35354-12.html