Stemming

Amendement van het lid Beckerman over een instemmingsrecht voor huurdersorganisaties bij afwijken van de huursomstijging

46,0 %
54,0 %


Van Haga

FVD

CDA

CU

PVV

D66

SGP

PvdA

VVD

PvdD

SP

50PLUS

Van Kooten-Arissen

DENK

GL


Nr. 8 AMENDEMENT VAN HET LID BECKERMAN

Ontvangen 11 december 2019

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel I, onderdeel B, onder 1 wordt voor de punt aan het slot ingevoegd «, indien de betrokken huurdersorganisaties daarmee instemmen».

Toelichting

In de Woningwet wordt de mogelijkheid gegeven om lokaal af te wijken van de wet en een hoger percentage voor de huursomstijging te hanteren. De huursom is het bedrag van alle huren bij elkaar van de zelfstandige sociale huurwoningen van een woningcorporatie. Door de huursombenadering wordt de stijging van individuele huurprijzen beperkt. Met dit amendement wil de indiener instemmingsrecht voor de huurdersorganisatie instellen wanneer er lokaal afgeweken wordt van de huursomstijging zoals vastgelegd in de Woningwet.

In de Woningwet staat de menselijk maat voorop en is de positie van huurders verstevigd. Huurdersorganisaties hebben als primair belanghebbenden instemmingsrecht bij het van fusies en verbindingen. Bij het afwijken van de Woningwet in het kader van de huursombenadering is instemmingsrecht gerechtvaardigd en in lijn met de Woningwet.

Beckerman


Amendement van het lid Beckerman over een instemmingsrecht voor huurdersorganisaties bij afwijken van de huursomstijging

2019-12-11
Dossier: 35254
Indiener(s): Sandra Beckerman (SP)
Onderwerpen: huisvesting huren en verhuren organisatie en beleid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35254-8.html