Stemming

Amendement van het lid Slootweg over het verhogen van de subsidie voor 'Herdenking 75 jaar vrijheid'

100,0 %
0,0 %


CDA

PVV

FVD

PvdA

SGP

D66

GL

PvdD

SP

VVD

50PLUS

CU

DENK


Nr. 13 AMENDEMENT VAN HET LID SLOOTWEG

Ontvangen 17 oktober 2018

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

De begrotingsstaat wordt als volgt gewijzigd:

I

In artikel 7 Oorlogsgetroffenen en Herinnering Tweede Wereldoorlog worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verlaagd met € 600 (x € 1.000).

II

In artikel 7 Oorlogsgetroffenen en Herinnering Tweede Wereldoorlog worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 600 (x € 1.000).

Toelichting

In 2019 is het 75 jaar geleden dat het einde van de Tweede Wereldoorlog in ons land werd ingezet. Op veel plaatsen zal hierbij worden stilgestaan. Veel cruciale plaatsen zijn echter nog niet goed toegerust om het verhaal over de bevrijding goed te vertellen, terwijl juist deze historische plaatsen geschikt zijn om het verhaal van oorlog en bevrijding goed door te geven. Ook op het terrein van educatie kan veel bereikt worden om onze gedeelde geschiedenis, centrale waarden en vrijheden door te geven. Er is materiaal, maar met name is dit vaak algemeen materiaal en minder toegespitst op speciale groepen en de directe omgeving waarin leerlingen leven. Er is een brede maatschappelijke verantwoordelijkheid om het verhaal van de bevrijding door te geven. De groep mensen die het heeft meegemaakt, wordt immers steeds kleiner. Daarmee wordt de opdracht steeds groter.

Indiener is van mening dat veel historische plaatsen en schoolmateriaal een extra impuls nodig hebben om het verhaal over de bevrijding goed te vertellen. Daarom stelt de indiener voor om de subsidie voor «Herdenken 75 jaar vrijheid» te verhogen.

De dekking van dit amendement wordt voor 2019 gevonden in de niet-juridisch verplichte uitgaven van artikel 7. Het voornemen van de indiener is om ook voor 2020 de subsidie met hetzelfde bedrag te verhogen.

Slootweg


Amendement van het lid Slootweg over het verhogen van de subsidie voor 'Herdenking 75 jaar vrijheid'

2018-10-17
Dossier: 35000-XVI
Indiener(s): Evert Jan Slootweg (CDA)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35000-XVI-13.html