Stemming

Amendement van de leden Bisschop en Kwint over een zorgplicht op maat

100,0 %
0,0 %


VVD

SGP

GL

DENK

FVD

PvdA

PVV

D66

PvdD

50PLUS

CU

CDA

SP


Nr. 8 AMENDEMENT VAN DE LEDEN BISSCHOP EN KWINT

Ontvangen 5 oktober 2017

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

I

In artikel I, onderdeel A, onder 2, vervalt:, met uitzondering van subonderdeel 2°.

II

In artikel III, onderdeel A, wordt «: om lichamelijke of psychische redenen voor individuele leerlingen» vervangen door: «om lichamelijke of psychische redenen voor individuele leerlingen» en vervalt:, met uitzondering van de laatste volzin.

Toelichting

In het systeem van passend onderwijs heeft de school een zorgplicht om maatwerk te leveren voor leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. Om het recht op onderwijs te kunnen garanderen, is het niet wenselijk dat de wet op voorhand belemmeringen voor het leveren van maatwerk opwerpt. Met dit amendement wordt daarom een algemene vrijstellingsmogelijkheid geformuleerd die ruimte biedt om de ondersteuning te bieden die voor de leerling nodig is. Het is bijvoorbeeld niet altijd mogelijk dat de vrijstelling in het ontwikkelingsperspectief in een aantal uren wordt uitgedrukt. Evenmin kan verondersteld worden dat het maatwerk doorgaans tijdelijk is en dat in beginsel sprake zal zijn van een groei van het aantal uren onderwijstijd in de school.

Met dit amendement ontstaat in alle sectoren dezelfde vrijstellingsmogelijkheid. Indieners zien geen reden waarom voor het (speciaal) basisonderwijs meer beperkingen zouden moeten gelden dan voor het voortgezet (speciaal) onderwijs.

Bisschop Kwint


Amendement van de leden Bisschop en Kwint over een zorgplicht op maat

2017-10-05
Dossier: 34732
Indiener(s): Peter Kwint , Roelof Bisschop (SGP)
Onderwerpen: basisonderwijs onderwijs en wetenschap voortgezet onderwijs
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34732-8.html