Stemming

Tweede nader gewijzigd amendement van de leden Van Meenen en Mohandis ter vervanging van nr. 83 waarmee medezeggenschapsorganen instemmingsrecht krijgen op het gebied van huisvesting

48,0 %
52,0 %


GrBvK

Van Vliet

GL

PvdA

SP

VVD

PVV

SGP

GrKÖ

PvdD

Houwers

Klein

CU

CDA

50PLUS

D66


Nr. 86 TWEEDE NADER GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN DE LEDEN VAN MEENEN EN MOHANDIS TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 83

Ontvangen 9 februari 2016

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

I

In artikel V worden na onderdeel D twee onderdelen ingevoegd, luidende:

Da

In artikel 9.30a, tweede lid, vervalt «en» aan het slot van onderdeel b en wordt onder vervanging van de punt aan het slot van onderdeel c door «, en» een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • d. plannen op het gebied van huisvesting van de instelling.

Db

In artikel 9.33, eerste lid, vervalt «en» aan het slot van onderdeel f en wordt onder vervanging van de punt aan het slot van onderdeel g door «, en» een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • h. plannen op het gebied van huisvesting van de instelling.

II

In artikel V worden na onderdeel K1 twee onderdelen ingevoegd:

K2

In artikel 10.16b, tweede lid, vervalt «en» aan het slot van onderdeel c en wordt onder vervanging van de punt aan het slot van onderdeel d door «, en» een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • e. plannen op het gebied van huisvesting van de instelling.

K3

In artikel 10.20, eerste lid, vervalt «en» aan het slot van onderdeel h en wordt onder vervanging van de punt aan het slot van onderdeel i door «, en» een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • j. plannen op het gebied van huisvesting van de instelling.

Toelichting

Dit amendement regelt het instemmingsrecht van de centrale medezeggenschap in het hoger onderwijs op besluiten op het gebied van huisvesting ten aanzien van de hele instelling. Het gaat daarbij om strategische besluiten omtrent huisvesting, zoals nieuwbouw, belangrijke verbouwingen of het verhuizen van delen van de organisatie. Dergelijke besluiten zijn bepalend in de leer- en werkomgeving van studenten en werknemers. Een sterke betrokkenheid van de medezeggenschap is daarom gewenst.

De medezeggenschap in het hoger onderwijs heeft reeds instemmingsrecht op het instellingsplan en instemmingsrecht op de hoofdlijnen van de begroting. De strategische keuzes in deze documenten houden verband met de strategische keuzes omtrent huisvesting. De indieners stellen daarom voor om de medezeggenschap instemmingsrecht over besluiten op het gebied van huisvesting toe te kennen.

Van Meenen Mohandis


Tweede nader gewijzigd amendement van de leden Van Meenen en Mohandis ter vervanging van nr. 83 waarmee medezeggenschapsorganen instemmingsrecht krijgen op het gebied van huisvesting

2016-02-09
Dossier: 34251
Indiener(s): Mohammed Mohandis (PvdA), Paul van Meenen (D66)
Onderwerpen: onderwijs en wetenschap organisatie en beleid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34251-86.html