Stemming

Amendement van het lid Rebel dat regelt dat gedetineerden in een inrichting voor stelselmatige daders vrijgesteld worden van het betalen van een eigen bijdrage voor het verblijf in de inrichting

40,0 %
60,0 %


PvdD

50PLUS

GL

PvdA

Houwers

Klein

CU

SP

GrKÖ

CDA

VVD

GrBvK

Van Vliet

D66

SGP

PVV


Nr. 9 AMENDEMENT VAN HET LID REBEL

Ontvangen 17 juni 2015

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel I wordt in artikel 7a, tweede lid, na «gedetineerden in vreemdelingenbewaring» ingevoegd: en gedetineerden in een inrichting voor stelselmatige daders.

Toelichting

Dit amendement regelt dat gedetineerden in een inrichting voor stelselmatige daders vrijgesteld worden van het betalen van een eigen bijdrage voor het verblijf in de inrichting.

Personen aan wie de maatregel tot plaatsing in een inrichting voor stelselmatige daders (ISD-maatregel wordt opgelegd kennen doorgaans meervoudige problemen en beschikken vaak niet over een regulier inkomen. De ISD-maatregel blijkt succesvol te zijn bij het terugbrengen van de recidive onder deze groep gedetineerden. Daarnaast is er een verband aangetoond tussen het hebben van schulden en recidive. Het is niet wenselijk dat de meerwaarde van de ISD-maatregel ten aanzien van het voorkomen van recidive negatief wordt beïnvloed door een schuld die door de eigen bijdrage is ontstaan. Daarbij komt dat het bekend is dat personen aan wie een ISD-maatregel is opgelegd, doorgaans nauwelijks of niet over financiële middelen beschikken. Het is daarom ook niet te verwachten dat van deze specifieke groep daadwerkelijk eigen bijdragen kunnen worden geïnd.

Rebel


Informatie over de wetsvoorstellen bijdrage strafvordering en slachtofferzorg en bijdrage kosten verblijf

2015-05-22
Dossier: 34068
Indiener(s): Ard van der Steur (minister justitie en veiligheid) (VVD), Klaas Dijkhoff (staatssecretaris justitie en veiligheid) (VVD)
Onderwerpen: openbare orde en veiligheid organisatie en beleid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34068-9.html