Stemming

Gewijzigd amendement van het lid Karabulut ter vervanging van nr. 23 dat het doelgroepregister uitbreidt naar iedereen die vanwege een arbeidsbeperking onder de Participatiewet valt en een structurele functionele arbeidsbeperking heeft

16,0 %
84,0 %


PvdD

Van Vliet

GL

SGP

GrKÖ

D66

Klein

GrBvK

CDA

PVV

50PLUS

SP

VVD

PvdA

CU


Nr. 41 GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN HET LID KARABULUT TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 23

Ontvangen 11 december 2014

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel I, onderdeel F, wordt artikel 38b als volgt gewijzigd:

1. Aan het eerste lid wordt, onder vervanging van de punt aan het slot van onderdeel c door een komma, een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • d. een persoon die naar het oordeel van het UWV wegens ziekte of gebrek ontstaan voordat de leeftijd van 18 jaren is bereikt of in de tijd dat hij studerende was als bedoeld in artikel 1:4 van de Wet arbeidsongeschiktheidsvoorziening jonggehandicapten een belemmering ondervindt in het verrichten van arbeid in dienstbetrekking, op grond van artikel 10 van de Participatiewet of artikel 35 van de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen een voorziening ontvangt en zonder die voorziening niet in staat is tot het verdienen van het wettelijk minimumloon, bedoeld in artikel 2, onderdeel c, van de Participatiewet.

2. Na het eerste lid wordt een lid ingevoegd, luidende:

  • 1a. Met betrekking tot de beoordeling door het UWV, bedoeld in het eerste lid, onderdeel d, worden bij of krachtens algemene maatregel van bestuur regels gesteld.

Toelichting

Met dit amendement beoogt de indiener het doelgroepregister te verbreden naar iedereen die vanwege een arbeidsbeperking onder de Participatiewet valt en een structurele functionele arbeidsbeperking heeft. De indiener streeft naar een inclusieve arbeidsmarkt waarin de belemmeringen voor mensen met een arbeidsbeperking bij het vinden van een baan worden weggenomen. Uitsluiting van bepaalde groepen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt verhoudt zich niet tot deze doelstelling. Derhalve beoogt de indiener een verbreding van het doelgroepregister.

Wetstechnisch is dit amendement vormgegeven door een nieuwe categorie arbeidsbeperkten in artikel 38b op te nemen. Het gaat hier om mensen die een medische beperking hebben die is ontstaan voor hun achttiende verjaardag of tijdens hun studie, en die zonder die voorziening niet het wettelijk minimumloon kunnen verdienen, maar met die voorziening wel.

Deze categorie arbeidsbeperkten telt volledig mee voor de banenafspraak en de vaststelling van de quotumheffing. Het gaat hier niet om mensen die onder de WGA vallen.

Karabulut


Gewijzigd amendement van het lid Karabulut ter vervanging van nr. 23 dat het doelgroepregister uitbreidt naar iedereen die vanwege een arbeidsbeperking onder de Participatiewet valt en een structurele functionele arbeidsbeperking heeft

2014-12-11
Dossier: 33981
Indiener(s): Sadet Karabulut
Onderwerpen: organisatie en beleid sociale zekerheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33981-41.html