Stemming

Amendement van het lid Knops over het niet uitvoeren van een markttoets.

92,0 %
8,0 %


CU

PVV

SP

PvdD

D66

Van Vliet

CDA

SGP

50PLUS

GrBvK

VVD

PvdA

Klein

GrKÖ

GL


Nr. 55 AMENDEMENT VAN HET LID KNOPS

Ontvangen 9 december 2014

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel I, onderdeel AE, wordt artikel 44c, eerste lid, als volgt gewijzigd:

1. In onderdeel b wordt na «verricht,» ingevoegd: behoudens in bij algemene maatregel van bestuur bepaalde gevallen,.

2. In onderdeel c wordt na «die colleges» ingevoegd: , behoudens in bij algemene maatregel van bestuur bepaalde gevallen,.

3. In onderdeel e wordt na «die colleges» ingevoegd «, behoudens in bij algemene maatregel van bestuur bepaalde gevallen,» en na «onderdeel b,» ingevoegd: , of binnen een andere bij algemene maatregel van bestuur bepaalde termijn,.

4. In onderdeel f wordt «zij aan degenen» vervangen door: zij, behoudens in bij algemene maatregel van bestuur bepaalde gevallen, aan degenen.

5. In onderdeel g wordt na «aan onderdeel e,» ingevoegd: of binnen een andere bij algemene maatregel van bestuur bepaalde termijn,.

Toelichting

Volgens de huidige wetstekst (artikel 44c) wordt een markttoets uitgevoerd wanneer grond in herstructureringsgebieden al in bezit is van de toegelaten instelling en de toegelaten instelling woningen sloopt om daar niet DAEB woningen terug te bouwen.

In deze gevallen is het niet waarschijnlijk dat marktpartijen interesse zullen hebben in niet DAEB activiteiten omdat zijn geen eigenaar zijn van de grond. Ook is er geen verplichting voor de toegelaten instelling grond af te stoten. In deze gevallen is de markttoets daarom niet nodig en zou een markttoets tot extra administratieve lasten leiden. Dit amendement regelt dat bij AMvB deze gevallen worden benoemd waarbij de markttoets niet hoeft te worden doorlopen. Het gaat dan om het uitsluiten van de markttoets bij herstructurering wanneer de grond reeds in bezit van de toegelaten instelling is. De overige eisen (o.a. rendementstoets) blijven wel gelden.

Knops


Amendement van het lid Knops over het niet uitvoeren van een markttoets.

2014-12-09
Dossier: 33966
Indiener(s): Raymond Knops (CDA)
Onderwerpen: huisvesting organisatie en beleid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33966-55.html