Stemming

Amendement van de leden Knops en Van Hijum over het overhevelen van gelden van de begroting van het Ministerie van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking naar de begroting van het Ministerie van Defensie

8,7 %
91,3 %


Bontes

GL

CDA

50PLUS

D66

SGP

PvdD

CU

PVV

SP

VVD

PvdA


Nr. 14 AMENDEMENT VAN DE LEDEN KNOPS EN VAN HIJUM

Ontvangen 12 november 2013

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

De begrotingsstaat wordt als volgt gewijzigd:

I

In artikel 1 Inzet worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 172.000 (x € 1.000).

II

In artikel 12 Nominaal en onvoorzien worden het verplichtingen en uitgavenbedrag verhoogd met 78.000 (x € 1.000).

Toelichting

Per 1 januari 2014 wordt de begroting van Defensie verhoogd met in totaal € 250 miljoen euro. Van dit bedrag is € 172 miljoen bestemd voor de uitvoering van crisisbeheersingsoperaties, onder artikel 1 Inzet. Daartoe wordt het beleidsartikel «uitvoeren crisisbeheersingsoperaties» binnen de HGIS-begroting opnieuw ingevoerd. Een bedrag van € 78 miljoen is bestemd voor de reguliere defensiebegroting, om pijnlijke bezuinigingsmaatregelen terug te draaien en gerichte versterkingen in operationele capaciteiten van de krijgsmacht mogelijk te maken, alsmede volledige compensatie van militairen voor de negatieve inkomenseffecten van de Wet Uniformering Loonbegrip.

Dekking voor dit amendement wordt dan ook gevonden door overheveling van de middelen binnen het Budget Internationale Veiligheid van de begroting van het Ministerie van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking naar de begroting van het Ministerie van Defensie (Kamerstukken II, 2013/14, 33 750 XVII, nr. 16).

Uitgaven voor de posten «beveiligen diplomaten en ambassades» en «veiligheidssectorhervormingen en vredesopbouw», nu begroot binnen het BIV, maar voorheen binnen de begrotingen van Buitenlandse Zaken, respectievelijk Ontwikkelingssamenwerking, zullen niet door Defensie gedaan worden, en dus binnen de begrotingen van Buitenlandse Zaken en Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking geaccommodeerd moeten worden.

Knops Van Hijum


Amendement van de leden Knops en Van Hijum over het overhevelen van gelden van de begroting van het Ministerie van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking naar de begroting van het Ministerie van Defensie

2013-11-12
Dossier: 33750-X
Indiener(s): Eddy van Hijum (CDA), Raymond Knops (CDA)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33750-X-14.html