Stemming

Amendement van de leden Dijkgraaf en Schouten over vergroting van de investering in de krijgsmacht met ruim 25 miljoen euro

5,3 %
94,7 %


CU

GL

CDA

D66

PVV

50PLUS

PvdA

PvdD

SGP

SP

VVD


Nr. 4 AMENDEMENT VAN DE LEDEN DIJKGRAAF EN SCHOUTEN

Ontvangen 4 oktober 2012

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

De departementale begrotingsstaat wordt als volgt gewijzigd:

In artikel 6 Investeringen krijgsmacht worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 25 400 (x € 1 000).

Toelichting

Dit amendement beoogt het budget voor investeringen in de krijgsmacht te verhogen met een bedrag van ruim 25 miljoen euro.

Op Defensie is de afgelopen jaren stevig bezuinigd. Dat heeft onder meer negatieve consequenties voor militaire oefenprogramma’s, onderhoud defensiematerieel, arbeidsvoorwaarden en voorraadvorming van munitiesoorten en reserveonderdelen. Met dit amendement krijgt Defensie iets meer lucht om de noodzakelijke verbeteringen aan te brengen op deze onderdelen.

Dekking voor dit amendement wordt gevonden in het amendement Dijkgraaf/Schouten 33 400 VIII nr. 6, dat regelt dat de voorgenomen invoering van een landelijk verplichte eindtoets in het basisonderwijs evenals de in dat kader voorgenomen verplichting van het gebruik van een leerling- en onderwijsvolgsysteem niet doorgaat.

Dijkgraaf Schouten


Amendement van de leden Dijkgraaf en Schouten over vergroting van de investering in de krijgsmacht met ruim 25 miljoen euro

2012-10-04
Dossier: 33400-X
Indiener(s): Elbert Dijkgraaf (SGP), Carola Schouten (CU)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33400-X-4.html