Stemming

Amendement van het lid Geurts waarmee de discretionaire bevoegdheid om een jachtakte te weigeren bij de korpschef komt te liggen.

12,0 %
88,0 %


PvdA

Klein

GL

Houwers

GrKÖ

CU

50PLUS

SP

Van Vliet

PvdD

SGP

D66

CDA

GrBvK

VVD

PVV


Nr. 44 AMENDEMENT VAN HET LID GEURTS

Ontvangen 11 juni 2015

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

Artikel 3.26 wordt als volgt gewijzigd:

1. In het derde lid, onderdeel d, vervalt: wegens één der bij of krachtens deze wet strafbaar gestelde feiten, dan wel.

1. Na het derde lid wordt een lid ingevoegd, luidende:

  • 3a. De jachtakte kan worden geweigerd indien de aanvrager in de twee jaar voorafgaande aan het verzoek tot het verkrijgen van een jachtakte wegens één der bij of krachtens deze wet strafbaar gestelde feiten is veroordeeld of indien tegen hem deswege een strafbeschikking is uitgevaardigd.

Toelichting

De indiener beoogt met dit amendement de korpschef de discretionaire bevoegdheid te geven om een jachtakte te weigeren in de twee jaar na schikking of veroordeling van een bij deze wet strafbaar gesteld feit.

De aanvrager van de jachtakte is reeds gestraft omdat zijn jachtakte wordt geweigerd gedurende de procesperiode op grond van art. 3.26, derde lid, onderdeel b. De vraag is dan of het verplicht weigeren van de jachtakte na schikking of veroordeling proportioneel is. Dit amendement is vergelijkbaar met de krachtens deze wet ingestelde discretionaire bevoegdheid om een jachtakte in te trekken onder artikel 5.4, derde en zesde lid.

Geurts


Amendement van het lid Geurts waarmee de discretionaire bevoegdheid om een jachtakte te weigeren bij de korpschef komt te liggen.

2015-06-11
Dossier: 33348
Indiener(s): Jaco Geurts (CDA)
Onderwerpen: natuur- en landschapsbeheer natuur en milieu
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33348-44.html