Stemming

Amendement van het lid Gesthuizen over het opnemen van de verlofprocedure in de uitvoering van een Europees bewijsverkrijgingsbevel

45,3 %
54,7 %


PvdA

VVD

SGP

GL

PvdD

D66

SP

Brinkman

CDA

CU

PVV


Nr. 8 AMENDEMENT VAN HET LID GESTHUIZEN

Ontvangen 1 juni 2012

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel I, onderdeel E, wordt artikel 552ccc als volgt gewijzigd:

1. Het tweede lid komt te luiden:

  • 2. De officier van justitie draagt de ter uitvoering van een Europees bewijsverkrijgingsbevel verkregen voorwerpen, bescheiden of gegevens die zijn vergaard met gebruikmaking van enige strafvorderlijke bevoegdheid onverwijld over aan de autoriteiten van de uitvaardigende lidstaat, voor zover de rechtbank daartoe verlof verleent.

2. In het derde lid wordt de zinsnede «op een ingesteld beklag» vervangen door: van de rechtbank als bedoeld in het tweede lid.

Toelichting

Het overdragen van door de Nederlandse politie en het openbaar ministerie inbeslaggenomen bewijsmateriaal aan andere landen dient niet te lichtvaardig te geschieden. Indiener is van mening dat een rechterlijke toets moet zijn verzekerd bij de overdracht van bewijsmateriaal op basis van het Europees bewijsverkrijgingsbevel.

Dit amendement regelt dat de rechtbank expliciet verlof moet verlenen aan de officier van justitie alvorens hij het door hem of door de rechter-commissaris inbeslaggenomen bewijsmateriaal mag overdragen aan de autoriteiten van de verzoekende staat.

Gesthuizen


Amendement van het lid Gesthuizen over het opnemen van de verlofprocedure in de uitvoering van een Europees bewijsverkrijgingsbevel

2012-06-01
Dossier: 32717
Indiener(s): Sharon Gesthuizen (GL)
Onderwerpen: europese zaken internationaal recht strafrecht
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32717-8.html