Stemming

Amendement van het lid Paulus Jansen over het uitsluiten van politieke ambtsdragers en van een deel van de gewezen politieke ambtsdragers van het lidmaatschap van de raad

18,0 %
82,0 %


PVV

PvdA

D66

CU

PvdD

SP

GL

CDA

SGP

VVD


Nr. 10 AMENDEMENT VAN HET LID PAULUS JANSEN

Ontvangen 22 juni 2011

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

Na artikel 2 wordt een artikel ingevoegd, luidende:

Artikel 2a

  • 1. Politieke ambtsdragers als bedoeld in artikel 2, tweede lid, van de Algemene pensioenwet politieke ambtsdragers zijn niet benoembaar als lid van de raad.

  • 2. Gewezen politieke ambtsdragers als bedoeld in artikel 2, tweede lid, van de Algemene pensioenwet politieke ambtsdragers zijn slechts na een periode van vier jaar na het neerleggen van hun ambt benoembaar als lid van de raad.

Toelichting

Door de sterke reductie van het aantal leden van de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (RLI) ten opzichte van de huidige situatie (vier adviesraden met een totale formatie van 42 leden) dienen naar de mening van de indiener strengere eisen gesteld te worden aan de onafhankelijkheid van de leden van de RLI. In tegenstelling tot de huidige situatie is het immers niet meer mogelijk om via een brede samenstelling checks & balances in te bouwen tegen politiek gestuurde advisering. Het is daarom wenselijk dat wordt uitgesloten dat leden recent een politieke functie bekleed hebben.

Paulus Jansen


Amendement van het lid Paulus Jansen over het uitsluiten van politieke ambtsdragers en van een deel van de gewezen politieke ambtsdragers van het lidmaatschap van de raad

2011-06-22
Dossier: 32314
Indiener(s): Paulus Jansen (SP)
Onderwerpen: huisvesting natuur en milieu organisatie en beleid ruimte en infrastructuur
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32314-10.html