Stemming

Amendement van het lid Wiegman-van Meppelen Scheppink over het verlagen van de drempel voor verlaging van het geluidsproductieplafond en de van toepassing verklaring van de lex silencio positivo

39,3 %
60,7 %


CDA

PVV

GL

PvdD

SGP

D66

SP

PvdA

VVD

CU


Nr. 9 AMENDEMENT VAN HET LID WIEGMAN-VAN MEPPELEN SCHEPPINK

Ontvangen 7 juni 2011

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel I wordt artikel 11.48 als volgt gewijzigd:

1. In het tweede lid wordt «5 dB» vervangen door: 2 dB.

2. Er wordt een nieuw lid toegevoegd, luidende:

  • 4. Onze Minister beslist binnen 4 weken na ontvangst van de aanvraag. Paragraaf 4.1.3.3 van de Algemene wet bestuursrecht is van toepassing.

Toelichting

Tot 18 juli 2018 wordt een geluidproductieplafond op verzoek van burgemeester en wethouders van een gemeente slechts verlaagd in verband met door die gemeente te treffen of te bekostigen dan wel getroffen of bekostigde maatregelen tot verlaging van de geluidsbelasting van geluidsgevoelige objecten (artikel 11.48 lid 1). In afwijking hiervan is verlaging op verzoek wel mogelijk indien de berekende geluidproductie ten minste 5 dB lager is dan het geldende geluidproductieplafond (artikel 11.48 lid 2). Een geringere verlaging kan al van doorslaggevend belang zijn voor realisatie van nieuwbouw. Voorts is er geen verplichting tot het verlagen van het plafond. Daarom wordt met dit amendement de grens verlaagd van 5 dB naar 2 dB.

Vanuit de systematiek van de Wro, met de verplichting tot het hebben van actuele bestemmingsplannen, is het ongewenst om een vertraging van het voorbereidingstraject te hebben. Om die reden is een beslistermijn van 4 weken van het bevoegd gezag in combinatie met de toepassing van Lex silencio positivo (naar analogie van artikel 11.24 Wm lid 2) een goed sturingsprincipe. Op die manier is verankerd dat de aanpassing van de geluidsproductieplafonds geen belemmerende factor wordt in de (voorbereiding van) gemeentelijke ruimtelijke besluiten.

Wiegman-Van Meppelen Scheppink


Amendement van het lid Wiegman-van Meppelen Scheppink over het verlagen van de drempel voor verlaging van het geluidsproductieplafond en de van toepassing verklaring van de lex silencio positivo

2011-06-07
Dossier: 32252
Indiener(s): Esmé Wiegman-van Meppelen Scheppink (CU)
Onderwerpen: geluid natuur en milieu organisatie en beleid verkeer
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32252-9.html