Stemming

Gewijzigd amendement van het lid Paulus Jansen ter vervanging van nr. 22 over het baseren van akoestisch onderzoek op de gemiddelde technische levensduur van een (spoor)weg

84,7 %
15,3 %


PVV

PvdD

SGP

D66

CDA

PvdA

CU

VVD

SP

GL


Nr. 36 GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN HET LID PAULUS JANSEN TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 22

Ontvangen 27 juni 2011

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel I, artikel 11.33, wordt na het tweede lid een lid ingevoegd, luidende:

  • 2a. Bij het berekenen van de geluidproductie, bedoeld in het vorige lid, wordt uitgegaan van de gemiddelde waarden over de technische levensduur van de weg of spoorweg, welke zijn gevalideerd door metingen uitgevoerd door een onafhankelijke partij.

Toelichting

Het is van groot belang voor de rechtsbescherming van omwonenden dat de gebruikte waarden een reële afspiegeling zijn van de praktijk. Dat betekent onder meer dat rekening dient te worden gehouden met het (gemiddelde) effect veroudering, achterstallig onderhoud en dergelijke.

Om deze reden dienen de waarden waar mogelijk gebaseerd te zijn op praktijkmetingen. Bij nieuwe constructies waar dit nog niet mogelijk is, kan in eerste instantie worden uitgegaan van berekende waarden, maar dient de berekende waarde op de kortst mogelijke termijn gevalideerd te worden door metingen.

De validatiemetingen – nader omschreven in het Reken- en Meet Voorschrift – dienen uitgevoerd te worden door een partij die geen betrokkenheid heeft bij het (spoor)wegbeheer, bijvoorbeeld het RIVM.

De meetgegevens zijn openbare informatie in de zin van de Wet Openbaarheid Bestuur.

Paulus Jansen


Gewijzigd amendement van het lid Paulus Jansen ter vervanging van nr. 22 over het baseren van akoestisch onderzoek op de gemiddelde technische levensduur van een (spoor)weg

2011-06-27
Dossier: 32252
Indiener(s): Paulus Jansen
Onderwerpen: geluid natuur en milieu organisatie en beleid verkeer
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32252-36.html