Stemming

Gewijzigd amendement van de leden Dijkgraaf en Voordewind ter vervanging van nr. 15 over de toegang van leerlingen tot de samenwerkingsschool

4,7 %
95,3 %


PVV

PvdD

CU

D66

PvdA

GL

VVD

SGP

CDA

SP


Nr. 20 GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN DE LEDEN DIJKGRAAF EN VOORDEWIND TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 15

Ontvangen 31 januari 2011

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

I

In artikel I, onderdeel E, artikel 17d, derde lid, wordt na «Een samenwerkingsschool is» een zinsnede ingevoegd, luidende: , voor zover het openbaar onderwijs betreft,.

II

In artikel II, onderdeel E, artikel 28j, derde lid, wordt na «Een samenwerkingsschool is» een zinsnede ingevoegd, luidende: , voor zover het openbaar onderwijs betreft,.

III

In artikel III, onderdeel E, artikel 53d, derde lid, wordt na «Een samenwerkingsschool is» een zinsnede ingevoegd, luidende: , voor zover het openbaar onderwijs betreft,.

Toelichting

Binnen de voorgestelde samenwerkingsschool blijft de dualiteit van openbaar en bijzonder onderwijs bestaan. Alleen voor zover sprake is van openbaar onderwijs kan daarom sprake zijn van algemene toegankelijkheid. Dit amendement geeft met betrekking tot de toegankelijkheid van het onderwijs uitvoering aan het wettelijke onderscheid tussen openbaar en bijzonder onderwijs. Dit amendement is gewijzigd in verband met het indienen van de derde nota van wijziging (Kamerstukken II, 2010/11, 32 134, nr. 17).

Dijkgraaf

Voordewind


Gewijzigd amendement van de leden Dijkgraaf en Voordewind ter vervanging van nr. 15 over de toegang van leerlingen tot de samenwerkingsschool

2011-01-31
Dossier: 32134
Indiener(s): Joël Voordewind (CU), Elbert Dijkgraaf (SGP)
Onderwerpen: basisonderwijs onderwijs en wetenschap overige vormen van onderwijs voortgezet onderwijs
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32134-20.html