Stemming

Amendement van het lid Besselink c.s. ertoe strekkende dat de raad van toezicht en het medezeggenschapsorgaan ten minste twee keer per jaar bijeenkomen

92,7 %
7,3 %


CU

CDA

SGP

PVV

Verdonk

SP

GL

VVD

PvdD

PvdA

D66


31 821
Wijziging van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek en enige andere wetten onder meer in verband met de verbetering van het bestuur bij de instellingen voor hoger onderwijs, de collegegeldsystematiek en de rechtspositie van studenten (versterking besturing)

nr. 33
AMENDEMENT VAN HET LID BESSELINK C.S.

Ontvangen 16 juni 2009

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

Artikel I wordt als volgt gewijzigd:

I

In onderdeel CM wordt in artikel 9.8, tweede lid, de zinsnede «pleegt overleg» vervangen door: pleegt ten minste twee keer per jaar overleg.

II

In onderdeel DO wordt in artikel 10.3d, zesde lid, de zinsnede «pleegt overleg» vervangen door: pleegt ten minste twee keer per jaar overleg.

III

In onderdeel EK wordt in artikel 11.6, tweede lid, de zinsnede «pleegt overleg» vervangen door: pleegt ten minste twee keer per jaar overleg.

Toelichting

Hoewel de medezeggenschapsraad instemmingsrecht heeft met betrekking tot het bestuurs- en beheersreglement is het niet gezegd dat daarin ook geregeld wordt dat men op regelmatige basis bijeen zal komen. Het is belangrijk dat het mogelijk wordt dat de raad van toezicht en de medezeggenschap elkaar met enige regelmaat kunnen spreken zonder aanwezigheid van leden van het college van bestuur. Daarom dient in de wet te worden opgenomen dat de raad van toezicht en de medezeggenschap minimaal twee keer per jaar bijeen komen (welke bijeenkomst plaats heeft zonder aanwezigheid van leden van het college van bestuur). Het staat de raad van toezicht en de medezeggenschap natuurlijk vrij omvaker bijeen te komen. Daarbij staat het hen ook vrij om leden van het college van bestuur voor dergelijke bijeenkomsten uit te nodigen.

Besselink

Zijlstra

Jan Jacob van Dijk

Jasper van Dijk

Dibi


Amendement van het lid Besselink c.s. ertoe strekkende dat de raad van toezicht en het medezeggenschapsorgaan ten minste twee keer per jaar bijeenkomen

2009-06-16
Dossier: 31821
Indiener(s): Jasper van Dijk , Jan Jacob van Dijk (CDA), Halbe Zijlstra (VVD), Tofik Dibi (GL), Marianne Besselink (PvdA)
Onderwerpen: hoger onderwijs onderwijs en wetenschap onderzoek en wetenschap
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31821-33.html