Kamervraag 2010Z09029

Het lidmaatschap van de VVD van KRO-voorzitter Koen Becking

Ingediend 2 juni 2010
Beantwoord 10 juni 2010 (na 8 dagen)
Indiener Martin Bosma (PVV)
Beantwoord door Marja van Bijsterveldt (staatssecretaris onderwijs, cultuur en wetenschap) (CDA)
Onderwerpen cultuur en recreatie media recht staatsrecht
Bron vraag https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kv-tk-2010Z09029.html
Bron antwoord https://zoek.officielebekendmakingen.nl/ah-tk-20092010-2633.html
 • Vraag 1
  Bent u bekend met het lidmaatschap van de VVD van KRO-voorzitter Koen Becking?

  Ja.

 • Vraag 2
  Waarom ontziet de KRO-voorzitter zijn eigen partij in zijn stemadvies, terwijl PVV en VVD op mediagebied overeenkomstige standpunten hebben?

  De heer Becking heeft naar mijn mening geen stemadvies gegeven, maar gewezen op standpunten van politieke partijen. De KRO heeft mij laten weten zich in de voorlichting naar zijn leden gericht te hebben op de politieke partijen die in hun standpunt het meest ver gaan ten aanzien van omroepverenigingen. De inhoud van de brief is de verantwoordelijkheid van de heer Becking, ik heb daar verder geen oordeel over.

 • Vraag 3
  Deelt u de mening dat de KRO-voorzitter op kosten van de belastingbetaler een actie voert die een concurrent van de VVD moet schaden, ten faveure van zijn eigen partij, vlak voor de verkiezingen?

  Nee. De brief bevat geen stemadvies, maar een oproep aan de leden om de publieke omroep, in het bijzonder de KRO, te steunen. Ik wijs er nogmaals op dat deze activiteit niet met publieke middelen is bekostigd, maar uit verenigingsinkomsten (zie ook het antwoord op eerdere Kamervragen over de kosten van deze actie met Kamerstuknummer 2010Z08840).


Kamervraag document nummer: kv-tk-2010Z09029
Volledige titel: Vragen van het lid Bosma (PVV) aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over het lidmaatschap van de VVD van KRO-voorzitter Koen Becking (ingezonden 2 juni 2010).
Kamerantwoord document nummer: ah-tk-20092010-2633
Volledige titel: Vragen van het lid Bosma (PVV) aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over het lidmaatschap van de VVD van KRO-voorzitter Koen Becking (ingezonden 2 juni 2010).