Kamerstuk 36410-XV-6

Ontvangst eindrapport Commissie Sociaal minimum

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (XV) voor het jaar 2024

Gepubliceerd: 28 september 2023
Indiener(s): Karien van Gennip (minister sociale zaken en werkgelegenheid) (CDA), Carola Schouten (viceminister-president , minister zonder portefeuille sociale zaken en werkgelegenheid) (CU)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-36410-XV-6.html
ID: 36410-XV-6

Nr. 6 BRIEF VAN DE MINISTERS VAN ARMOEDEBELEID, PARTICIPATIE EN PENSIOENEN EN VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 28 september 2023

De Commissie sociaal minimum voor Europees Nederland heeft vandaag haar eindrapport «Een zeker bestaan 2» overhandigd aan de Minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen. De Commissie geeft met dit rapport inzicht in de systematiek van het sociaal minimum, inclusief mogelijke scenario’s hoe de systematiek beter kan aansluiten op wat verschillende huishoudtypes nodig hebben om rond te komen. Hierbij sturen wij u het eindrapport. Wij danken de Commissie voor dit rapport en voor het eerder verschenen tussenrapport.

Wij sturen u voor de begrotingsbehandeling van SZW op 11 oktober een brief met een inhoudelijke reactie op beide rapporten van de Commissie sociaal minimum voor Europees Nederland.

De Minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen, C.J. Schouten

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, C.E.G. van Gennip