Kamerstuk 36094-13

Amendement van het lid Beckerman over het verruimen van de mogelijkheden voor juridische ondersteuning

Dossier: Wijziging van het voorstel van wet tot wijziging van de Tijdelijke wet Groningen in verband met de versterking van gebouwen in de provincie Groningen (novelle verbetering uitvoerbaarheid)


Nr. 13 AMENDEMENT VAN HET LID BECKERMAN

Ontvangen 30 november 2022

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel I, onderdeel I, wordt het voorgestelde artikel 13n als volgt gewijzigd:

1. In het eerste lid wordt «Het maken van bezwaar» vervangen door «Juridische bijstand ten behoeve van de aanvraag om vergoeding van schade en de afwikkeling van schade, of van het maken van bezwaar».

2. In het tweede lid wordt voor «advies van een bouwkundige of financiële deskundige» ingevoegd «juridische bijstand of van» en wordt «in het kader van» vervangen door «, in het kader van het voorbereiden van een versterkingsbesluit en de uitvoering van de versterkingsmaatregelen of van».

Toelichting

Het kabinet stelt in de novelle extra voorwaarden aan de juridische ondersteuning voor bewoners, die niet werden gesteld in het aangenomen amendement (Kamerstukken II 2020/21, 35 603, nr. 38).

De mogelijkheid tot juridische bijstand zowel in de fase waarin een aanvraag voor schadevergoeding wordt gedaan en tijdens de afwikkeling van schade als in de fase waarin een versterkingsbesluit wordt voorbereid en de versterkingsmaatregelen worden uitgevoerd brengt de indiener met dit amendement terug in de wet.

Beckerman