Kamerstuk 35925-VII-12

Amendement van het lid Bergkamp c.s. over financiering voor het gereedmaken van de achtste verdieping van B67

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (VII) voor het jaar 2022


100,0 %
0,0 %

CU

Fractie Den Haan

PVV

FVD

GL

Omtzigt

PvdD

PvdA

CDA

VVD

Volt

DENK

Groep Van Haga

BBB

D66

JA21

SGP

SP

BIJ1


Nr. 12 AMENDEMENT VAN HET LID BERGKAMP C.S.

Ontvangen 26 oktober 2021

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

I

De begrotingsstaat wordt als volgt gewijzigd:

In artikel 9 Uitvoering Rijksvastgoedbedrijf worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 1.000 (x € 1.000).

II

In de begrotingsstaat inzake de agentschappen worden bij Rijkvastgoedbedrijf (RVB) het totaal baten en het totaal lasten verhoogd met € 1.000 (x € 1.000).

Toelichting

Voor een goed verloop van de parlementaire werkzaamheden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal is het noodzakelijk dat de 8e etage van het gebouw Bezuidenhoutseweg 67 geschikt wordt gemaakt voor werkruimtes. Deze werkruimtes zullen worden gebruikt voor onder meer de door de Tweede Kamer ingestelde Parlementaire Enquêtes. Het parlementaire proces en de veiligheidseisen maken het noodzakelijk dat de werkruimtes van een enquête of parlementair onderzoek zich in het Tweede Kamergebouw bevinden.

Belangrijk is om per direct te starten om nog voor het zomerreces 2022 de 8e verdieping op te kunnen leveren. Hiervoor moet vanaf 2022 tot en met 2026 jaarlijks € 1 mln. beschikbaar worden gesteld voor de gebruikersvergoeding. De uitgaven komen ten laste van de begroting op artikel 9 van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK).

Met voorgesteld amendement wordt de begroting van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (VII) verhoogd om het geschikt maken van de 8e etage van B67 te financieren zodat deze voor het zomerreces van 2022 gereed is. De dekking voor dit amendement wordt gevonden via generale compensatie.

Bergkamp Tellegen Kuik Van Nispen Nijboer Van der Lee Wassenberg Van Meenen