Kamerstuk 35430-7

Amendement van de leden Van Kent en Jasper van Dijk t.v.v. nr. 5 over verhoging budget voor voedselbanken

Dossier: Wijziging van de begrotingsstaat van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (XV) voor het jaar 2020 (Tweede incidentele suppletoire begroting inzake noodpakket banen en economie)


47,3 %
52,7 %

CDA

SGP

FVD

DENK

SP

CU

PvdA

Van Haga

VVD

Van Kooten-Arissen

GL

50PLUS

PvdD

D66

PVV


Nr. 7 AMENDEMENT VAN DE LEDEN VAN KENT EN JASPER VAN DIJK TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 51

Ontvangen 14 april 2020

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

In artikel 2 Bijstand, Participatie en Toeslagenwet van de begrotingsstaat worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 6.000 (x € 1.000).

Toelichting

Door de Coronacrisis komen veel voedselbanken in de problemen. Zij kunnen moeilijker aan voedsel komen voor hun klanten. Bovendien kan een aantal locaties niet meer gebruikt worden in verband met de Coronavoorschriften en kunnen veel vrijwilligers niet meer komen. Om de klanten van de voedselbanken toch van voedsel te voorzien, is extra geld nodig. Daarnaast verwacht Voedselbanken Nederland een flink grotere toeloop van mensen die door de Coronacrisis in geldnood gekomen zijn. Voedselbanken Nederland geeft aan 10 miljoen euro nodig te hebben. Dit amendement reserveert 6 miljoen euro (bovenop de al gereserveerde 4 miljoen) ten behoeve van Voedselbanken Nederland om hen door deze crisis heen te helpen.

Van Kent Jasper van Dijk