Kamerstuk 34972-25

Amendement van de leden Van der Molen en Middendorp over toezicht op de identificatiemiddelen onderbrengen bij een onafhankelijke derde

Dossier: Algemene regels inzake het elektronisch verkeer in het publieke domein en inzake de generieke digitale infrastructuur (Wet digitale overheid)

Gepubliceerd: 30 januari 2020
Indiener(s): Harry van der Molen (CDA), Jan Middendorp (VVD)
Onderwerpen: bestuur economie ict organisatie en beleid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34972-25.html
ID: 34972-25

86,7 %
13,3 %

SP

Van Haga

CDA

50PLUS

Van Kooten-Arissen

DENK

GL

PVV

D66

FVD

PvdD

CU

VVD

SGP

PvdA


Nr. 25 AMENDEMENT VAN DE LEDEN VAN DER MOLEN EN MIDDENDORP

Ontvangen 30 januari 2020

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

Artikel 17, vijfde lid, komt te luiden:

  • 5. Met het toezicht op de naleving van het bepaalde bij of krachtens de artikelen 9, 11 en 13 is belast het Agentschap Telecom.

Toelichting

Op grond van de Wet digitale overheid is de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties verantwoordelijk voor het publieke identificatiemiddel voor burgers en voor de erkenning van private identificatiemiddelen voor burgers en voor bedrijven en organisaties. Het is vanuit het oogpunt van een scheiding van verantwoordelijkheden wenselijk om het toezicht op de identificatiemiddelen voor burgers niet bij de verantwoordelijke Minister onder te brengen maar bij een onafhankelijke derde. Het amendement sluit aan bij de staande praktijk bij de bedrijfs- en organisatiemiddelen. Het toezicht hierop is ondergebracht bij een onafhankelijke derde, te weten het Agentschap Telecom. Met het amendement wordt beoogd om voor alle identificatiemiddelen dezelfde eenduidige vormgeving van het toezicht in te richten.

Van der Molen Middendorp