Kamerstuk 34251-51

Gewijzigd amendement van het lid Jasper van Dijk ter vervanging van nr. 14 dat regelt dat de medezeggenschapsraad instemmingsrecht krijgt bij vastgoedprojecten die meer dan 1 miljoen euro bedragen

Dossier: Wijziging van een aantal onderwijswetten in verband met versterking van de bestuurskracht van onderwijsinstellingen

Gepubliceerd: 3 februari 2016
Indiener(s): Jasper van Dijk
Onderwerpen: onderwijs en wetenschap organisatie en beleid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34251-51.html
ID: 34251-51
Origineel: 34251-14

13,3 %
86,7 %

PvdD

GrBvK

SP

Houwers

Van Vliet

GL

CU

SGP

CDA

50PLUS

Klein

D66

PVV

GrKÖ

PvdA

VVD


Nr. 51 GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN HET LID JASPER VAN DIJK TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 14

Ontvangen 3 februari 2016

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

I

In artikel V worden na onderdeel D twee onderdelen ingevoegd, luidende:

Da

Aan artikel 9.30a, derde lid, wordt na de eerste volzin een volzin ingevoegd, luidende: Het college van bestuur behoeft voorts voorafgaande instemming van de gezamenlijke vergadering over beslissingen aangaande het vastgoed van de universiteit die het bedrag van 1 miljoen euro te boven gaan.

Db

Aan artikel 9.33, tweede lid, wordt na de eerste volzin een volzin ingevoegd, luidende: Het college van bestuur behoeft voorts voorafgaande instemming van de universiteitsraad over beslissingen aangaande het vastgoed van de universiteit die het bedrag van 1 miljoen euro te boven gaan.

II

In artikel V worden na onderdeel K1 twee onderdelen ingevoegd, luidende:

K2

In artikel 10.16b, derde lid, wordt na de eerste volzin een volzin ingevoegd, luidende: Het college van bestuur behoeft voorts voorafgaande instemming van de gezamenlijke vergadering over beslissingen aangaande het vastgoed van de hogeschool die het bedrag van 1 miljoen euro te boven gaan.

K3

In artikel 10.20, derde lid, wordt na de eerste volzin een volzin ingevoegd, luidende: Het college van bestuur behoeft voorts voorafgaande instemming van de medezeggenschapsraad over beslissingen aangaande het vastgoed van de hogeschool die het bedrag van 1 miljoen euro te boven gaan.

Toelichting

Dit amendement regelt dat de medezeggenschapsraad instemmingsrecht krijgt bij vastgoedprojecten die meer dan 1 miljoen euro bedragen.

Jasper van Dijk