Kamerstuk 34251-14

Amendement van het lid Jasper van Dijk dat regelt dat de medezeggenschapsraad instemmingsrecht krijgt bij vastgoedprojecten die meer dan 1 miljoen euro bedragen

Dossier: Wijziging van een aantal onderwijswetten in verband met versterking van de bestuurskracht van onderwijsinstellingen

Gepubliceerd: 18 januari 2016
Indiener(s): Jasper van Dijk
Onderwerpen: onderwijs en wetenschap organisatie en beleid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34251-14.html
ID: 34251-14
Wijzigingen: 34251-51

Nr. 14 AMENDEMENT VAN HET LID JASPER VAN DIJK

Ontvangen 18 januari 2016

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

I

In artikel V worden na onderdeel D twee onderdelen ingevoegd, luidende:

Da

Aan artikel 9.30a, derde lid, wordt een volzin toegevoegd, luidende: Het college van bestuur behoeft voorts voorafgaande instemming van de gezamenlijke vergadering over beslissingen aangaande het vastgoed van de universiteit die het bedrag van 1 miljoen euro te boven gaan.

Db

Aan artikel 9.33, derde lid, wordt een volzin toegevoegd, luidende: Het college van bestuur behoeft voorts voorafgaande instemming van de gezamenlijke vergadering over beslissingen aangaande het vastgoed van de universiteit die het bedrag van 1 miljoen euro te boven gaan.

II

In artikel V worden na onderdeel K twee onderdelen ingevoegd, luidende:

Ka

In artikel 10.16b, derde lid, wordt na de eerste volzin een volzin ingevoegd, luidende: Het college van bestuur behoeft voorts voorafgaande instemming van de gezamenlijke vergadering over beslissingen aangaande het vastgoed van de hogeschool die het bedrag van 1 miljoen euro te boven gaan.

Kb

In artikel 10.20, derde lid, wordt na de eerste volzin een volzin ingevoegd, luidende: Het college van bestuur behoeft voorts voorafgaande instemming van de gezamenlijke vergadering over beslissingen aangaande het vastgoed van de hogeschool die het bedrag van 1 miljoen euro te boven gaan.

Toelichting

Dit amendement regelt dat de medezeggenschapsraad instemmingsrecht krijgt bij vastgoedprojecten die meer dan 1 miljoen euro bedragen.

Jasper van Dijk