Kamerstuk 34199-26

Amendement van het lid Van Veldhoven dat een lichte voorhangprocedure regelt voor een AMvB waarin andere aan energie-infrastructuur gerelateerde handelingen of activiteiten, die een infrastructuurbedrijf kan verrichten, worden aangewezen

Dossier: Voorstel van wet houdende regels met betrekking tot de productie, het transport, de handel en de levering van elektriciteit en gas (Elektriciteits- en gaswet)


Nr. 26 AMENDEMENT VAN HET LID VAN VELDHOVEN

Ontvangen 30 september 2015

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

Aan artikel 4.14 wordt een lid toegevoegd, luidende:

  • 6. De voordracht voor een krachtens het derde lid vast te stellen algemene maatregel van bestuur wordt niet eerder gedaan dan vier weken nadat het ontwerp aan beide kamers der Staten-Generaal is overgelegd.

Toelichting

Dit amendement regelt dat een krachtens artikel 4.14, derde lid, vast te stellen algemene maatregel van bestuur is onderworpen aan een lichte voorhangprocedure, inhoudende dat het ontwerp van de algemene maatregel van bestuur ter kennis van het parlement wordt gebracht. Het parlement wordt gedurende vier weken in de gelegenheid gesteld opmerkingen over het ontwerp te maken en daarover met de betrokken bewindspersoon van gedachten te wisselen.

Het betreft een algemene maatregel van bestuur waarin andere aan energie-infrastructuur gerelateerde handelingen of activiteiten, die een infrastructuurbedrijf kan verrichten, worden aangewezen. De indiener is van mening dat de keuzes die gemaakt worden met betrekking tot de uitbreiding van handelingen en activiteiten van infrastructuurbedrijven van dermate groot belang zijn, dat het parlement zich daarover moet kunnen uitspreken.

Van Veldhoven