Kamerstuk 33975-8

Amendement van het lid Voortman dat regelt dat de wet een jaar na de datum van uitgifte van het Staatsblad waarin zij wordt geplaatst, in werking treedt

Dossier: Wijziging van de Wet werk en bijstand teneinde de eis tot beheersing van de Nederlandse taal toe te voegen aan die wet (Wet taaleis WWB)


28,0 %
72,0 %

50PLUS

SP

Klein

GrKÖ

GL

GrBvK

CU

CDA

SGP

Van Vliet

PVV

VVD

D66

PvdA

PvdD


Nr. 8 AMENDEMENT VAN HET LID VOORTMAN

Ontvangen 11 november 2014

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

Artikel IV komt te luiden:

ARTIKEL IV INWERKINGTREDING

Deze wet treedt in werking met ingang van de eerste dag van de twaalfde kalendermaand na de datum van uitgifte van het Staatsblad waarin zij wordt geplaatst.

Toelichting

Gemeenten geven aan met grote uitvoeringsproblemen te maken te krijgen om dit wetsvoorstel uit te voeren. Daarnaast leidt dit voorstel tot extra kosten die het Rijk niet compenseert. Invoering binnen drie maanden na aanname van dit voorstel betekent dat gemeenten op hun lopende begroting budget moeten vinden en dat er te weinig tijd is om het voorstel zorgvuldig in te voeren. Door het wetsvoorstel een jaar na plaatsing in het Staatsblad in werking te laten treden, krijgen gemeenten de nodige tijd om het voorstel in elk geval zorgvuldig in te voeren. Tevens kunnen ze er in hun begroting dan ook rekening mee houden.

Voortman