Gepubliceerd: 3 februari 2014
Indiener(s): Michel Rog (CDA), Jasper van Dijk (SP)
Onderwerpen: onderwijs en wetenschap voortgezet onderwijs
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33740-11.html
ID: 33740-11
Wijzigingen: 33740-15

Nr. 11 AMENDEMENT VAN DE LEDEN JASPER VAN DIJK EN ROG TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NUMMER 91

Ontvangen 3 februari 2014

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

I

In de beweegreden vervalt: de verplichte maatschappelijke stage wordt afgeschaft en wordt vervangen door de mogelijkheid voor scholen om deze stage als facultatief programmaonderdeel aan te bieden,.

II

Artikel I, onderdeel A, vervalt.

III

Artikel I, onderdeel B, vervalt.

IV

In artikel I, onderdeel C, vervalt het tweede onderdeel.

V

Artikel I, onderdeel E, vervalt.

Toelichting

Met dit amendement regelt de indiener dat de maatschappelijke stage een verplicht programmaonderdeel blijft. Indiener vindt het van belang dat de stage in zijn huidige vorm blijft bestaan omdat een volwaardige maatschappelijke stage karaktervormend is en jongeren in contact brengt met personen, activiteiten en plaatsen waarmee zij anders niet zo snel in aanraking komen. Bovendien onderstreept de stage dat school méér is dan alleen maar cognitieve ontwikkeling en dat sociale ontwikkeling en het belangeloos bijdragen aan onze maatschappij ook erg belangrijk zijn.

Indien dit amendement wordt aangenomen, komt het opschrift van de wet te luiden: Wijziging van de Wet op het voortgezet onderwijs en de Wet voortgezet onderwijs BES in verband met het invoeren van de vakbenaming Latijnse en Griekse taal en cultuur en het schrappen van het verplichte vak algemene natuurwetenschappen uit het gemeenschappelijk deel van de vwo-profielen.

Jasper van Dijk Rog