Gepubliceerd: 12 juni 2012
Indiener(s): Henk Kamp (minister sociale zaken en werkgelegenheid) (VVD)
Onderwerpen: gezin en kinderen onderwijs en wetenschap organisatie en beleid sociale zekerheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33212-10.html
ID: 33212-10

Nr. 10 BRIEF VAN DE MINISTER VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID

Ontvangen ter Griffie op 13 juni 2012.

De voordracht voor de vast te stellen algemene maatregel van bestuur kan niet eerder worden gedaan dan op 12 juli 2012.

De algemene maatregel van bestuur is aan de Tweede Kamer overgelegd tot en met 11 juli 2012.

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 12 juni 2012

Hierbij zend ik u een ontwerpbesluit tot wijziging van het Besluit kinderopvangtoeslag en tegemoetkomingen in kosten kinderopvang in verband met het afbouwen van de vaste voet voor hoge inkomens in de kinderopvangtoeslagtabel voor het eerste kind, het proportioneel verhogen van de ouderbijdrage voor het eerste kind, het vastleggen van de verhouding tussen het aantal uren waarin gebruik wordt gemaakt van een voorziening die gericht is op arbeidsinschakeling of scholing, een opleiding of een cursus wordt gevolgd en het aantal uren waarvoor kinderopvangtoeslag kan worden aangevraagd en enige andere wijzigingen1. Voor de inhoud van het ontwerpbesluit verwijs ik u naar de ontwerp-nota van toelichting.

De voorlegging geschiedt in het kader van de wettelijk voorgeschreven procedure (artikel 1.89 van de Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen), en biedt uw Kamer de mogelijkheid zich uit te spreken over het ontwerpbesluit voordat het aan de Afdeling advisering van de Raad van State zal worden voorgelegd en vervolgens zal worden vastgesteld. Er wordt gestreefd naar een inwerkingtreding van het ontwerpbesluit met ingang van 1 januari 2013. Om dit mogelijk te maken, dient het ontwerpbesluit uiterlijk medio oktober 2012 in het Staatsblad gepubliceerd te zijn. Alleen dan heeft de Belastingdienst/Toeslagen voldoende gelegenheid om de systemen aan te passen aan de nieuwe bedragen, getallen en percentages.

Het onderliggende wetsvoorstel (Kamerstuk 33 212) is op 5 juni jl. door uw Kamer behandeld en het ontwerpbesluit is daarbij betrokken. Naar aanleiding van het amendement van Van Hijum c.s. (Kamerstuk 33 212, nr. 9) is het ontwerpbesluit aangevuld.

De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, H. G. J. Kamp