Nr. 13 AMENDEMENT VAN DE LEDEN ORTEGA-MARTIJN EN HEIJNEN

Ontvangen 20 maart 2012

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

I

In artikel I, artikel 3, onderdeel f, wordt «artikel 3, eerste lid, onderdelen a en c, en tweede lid,» vervangen door: artikel 3.

II

In artikel II, onder 1, wordt in het eerste lid «artikel 3, eerste lid, onderdelen a en c, en tweede lid,» vervangen door: artikel 3.

III

In artikel II, onder 2, wordt in het eerste lid «artikel 3, eerste lid, onderdelen a en c, en tweede lid» vervangen door: artikel 3.

IV

In artikel IIa, onderdeel A, wordt «artikel 2, onderdelen a, c en d» vervangen door: artikel 2.

V

In artikel IIc, onder 1, wordt in het eerste lid «artikel 3, eerste lid, onderdelen a en c, en tweede lid,» vervangen door: artikel 3.

VI

In artikel IIc, onder 2, wordt in het eerste lid «artikel 2, onderdelen a, c en d» vervangen door: artikel 2.

Toelichting

Dit amendement regelt dat de motie Slob/Kuiken (30 880, nr. 43) ingediend naar aanleiding van de behandeling van de nieuwe Politiewet (Politiewet 20..) volledig wordt uitgevoerd. De aangenomen motie hield in dat alle ambtenaren van politie worden uitgezonderd van het wetsvoorstel 32 550. De nadere specificatie die in de tweede nota van wijziging van het wetsvoorstel Koşer Kaya en Van Hijum wordt gemaakt maakt onderscheid tussen het uitvoerend en ondersteunende deel van de politie. Dit onderscheid doet echter geen recht aan de praktijk op de werkvloer. Zo voeren sommige politieambtenaren, die formeel behoren tot de ondersteunende categorie in praktijk vaak vrijwel alleen uitvoerende taken uit. Daarnaast is een dergelijke scheiding niet wenselijk omdat dit de arbeidsmobiliteit tussen het uitvoerende en ondersteunend personeel zou bemoeilijken. Het amendement verruimt de betrokken passages daarom tot het volledige artikel 3 van de Politiewet 1993 en het volledige artikel 2 van de Politiewet 20.. Hiermee worden alle politieambtenaren uitgezonderd op basis van het voorgestelde artikel 3 van de Ambtenarenwet. In verband hiermee worden ook enige verwijzingen in de Politiewet 1993 en de Politiewet 20.. aangepast.

Ortega-Martijn Heijnen