Kamerstuk 32304-30

Amendement van het lid Van Veldhoven ter vervanging van nr. 27 over het aanvullen van de functies waarmee de functie van deltacommissaris niet verenigbaar is

Dossier: Wijziging van de Waterwet en de Wet Infrastructuurfonds in verband met de bescherming tegen overstromingen en de zorg voor de zoetwatervoorziening in relatie tot verwachte klimaatveranderingen (Deltawet waterveiligheid en zoetwatervoorziening)


84,7 %
15,3 %

VVD

CDA

SP

SGP

PvdD

D66

GL

PvdA

CU

PVV


Nr. 30 AMENDEMENT VAN HET LID VAN VELDHOVEN TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 271

Ontvangen 27 juni 2011

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel I, onderdeel B, komt artikel 3.6e als volgt te luiden:

Artikel 3.6e

De deltacommissaris is op het terrein van waterbeheer, natuur, milieu of ruimtelijke kwaliteit niet werkzaam in een andere publiek-bestuurlijke of ambtelijke functie of in de private sector.

Toelichting

In artikel 3.6e staat een opsomming van functies die onverenigbaar zouden zijn met de functie van Deltacommissaris. De indiener is van mening dat niet enkel functies in het publieke domein onverenigbaar zijn met goede uitoefening van deze onafhankelijke functie. Om die reden stelt de indiener een vervangend artikel 3.6e voor. Hierin wordt allereerst het gestelde in het huidige artikel 3.6e in algemene zin samengevat. Verder wordt het vereiste dat de deltacommissaris op het terrein van waterbeheer, natuur, milieu of ruimtelijke kwaliteit ook in de private sector niet werkzaam kan zijn, toegevoegd.

Van Veldhoven