Gepubliceerd: 12 december 2016
Indiener(s): Sharon Dijksma (staatssecretaris infrastructuur en waterstaat) (PvdA), Melanie Schultz van Haegen (minister infrastructuur en waterstaat) (VVD)
Onderwerpen: geluid natuur en milieu organisatie en beleid verkeer
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32252-59.html
ID: 32252-59

Nr. 59 BRIEF VAN DE MINISTER EN STAATSSECRETARIS VAN INFRASTRUCTUUR EN MILIEU

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 12 december 2016

Met deze brief bieden wij u de verslagen aan over de naleving van de geluidproductieplafonds langs rijkswegen en spoorwegen1. Met deze verslagen van Rijkswaterstaat en ProRail informeren wij u over de berekende geluidwaarden.

Wij sturen u de verslagen zonder de verdere bijlagen; deze zijn zeer omvangrijk en kunnen indien u dit wenst digitaal worden nagezonden. Na toezending van deze brief aan u zullen deze verslagen ook zo spoedig mogelijk op de websites van ProRail en Rijkswaterstaat worden geplaatst2. Op deze websites zijn nu al de verslagen van voorgaande jaren te vinden.

Naast de beide nalevingsverslagen bieden wij hierbij ook onze nota van bevindingen aan3. In deze nota wordt een samenvatting gegeven van de nalevingsverslagen en wordt hier tevens een duiding aan gegeven.

De jaarlijkse levering van een verslag over de naleving van de geluidproductie plafonds is een wettelijke verplichtingen op grond van de Wet milieubeheer, hoofdstuk 11 (SWUNG), welke op 1 juli 2012 in werking is getreden.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, M.H. Schultz van Haegen-Maas Geesteranus

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, S.A.M. Dijksma