Kamerstuk 32252-43

Derde Nader gewijzigd amendement van de leden Samsom en Paulus Jansen ter vervanging van nr. 42 over het aanpassen van een gpp in relatie tot het bronbeleid

Dossier: Wijziging van de Wet milieubeheer in verband met de invoering van geluidproductieplafonds en de overheveling van hoofdstuk IX van de Wet geluidhinder naar de Wet milieubeheer (modernisering instrumentarium geluidbeleid, geluidproductieplafonds)


48,0 %
52,0 %

CDA

PvdD

PvdA

SP

VVD

D66

CU

PVV

GL

SGP


Nr. 43 DERDE NADER GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN DE LEDEN SAMSOM EN PAULUS JANSEN TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 42

Ontvangen 27 juni 2011

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

In artikel I wordt in artikel 11.12, derde lid, «tweede lid» vervangen door: tweede en vierde lid.

Toelichting

Dit amendement bewerkstelligt dat de eis dat in een actieplan in ieder geval wordt beschreven hoe geluidproductieplafonds voor wegen en spoorwegen worden aangepast op basis van ontwikkelingen en betrekking tot het bronbeleid ook van toepassing is voor actieplannen die worden vastgesteld door Gedeputeerde Staten.

Deze wijziging zorgt voor een prikkel om de geluidproductieplafonds te verlagen zodra bronbeleid dat mogelijk maakt. Zo wordt vermindering van geluid door verbeterde technieken niet alleen ingezet voor nieuwe uitbreiding van infrastructuur, maar ook gebruikt voor gezondheidswinst van omwonenden.

Samsom

Paulus Jansen