Kamerstuk 32252-42

Tweede nader gewijzigd amendement van de leden Samsom en Paulus Jansen ter vervanging van nrs. 21 en 27 over het verlagen van een gpp in relatie tot het bronbeleid

Dossier: Wijziging van de Wet milieubeheer in verband met de invoering van geluidproductieplafonds en de overheveling van hoofdstuk IX van de Wet geluidhinder naar de Wet milieubeheer (modernisering instrumentarium geluidbeleid, geluidproductieplafonds)

Gepubliceerd: 27 juni 2011
Indiener(s): Paulus Jansen , Diederik Samsom (PvdA)
Onderwerpen: geluid natuur en milieu organisatie en beleid verkeer
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32252-42.html
ID: 32252-42
Wijzigingen: 32252-43

Nr. 42 TWEEDE NADER GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN DE LEDEN SAMSOM EN PAULUS JANSEN TER VERVANGING VAN DE AMENDEMENTEN GEDRUKT ONDER NRS. 21 EN 271

Ontvangen 27 juni 2011

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel I wordt artikel 11.13 als volgt gewijzigd:

1. Er wordt een 1. voor de tekst geplaatst.

2. Er wordt een lid toegevoegd, luidende:

  • 2. In de actieplannen wordt in ieder geval beschreven hoe geluidproductieplafonds voor wegen en spoorwegen op basis van ontwikkelingen met betrekking tot het bronbeleid zo veel mogelijk worden verlaagd.

Toelichting

Dit amendement bewerkstelligt dat in een actieplan in ieder geval wordt beschreven hoe geluidproductieplafonds voor wegen en spoorwegen zo veel mogelijk worden verlaagd op basis van ontwikkelingen en betrekking tot het bronbeleid. Aangezien dit vereiste voor actieplannen aan artikel 11.13 wordt toegevoegd, geldt dit zowel voor actieplannen die worden vastgesteld door Onze Ministers als voor actieplannen die worden vastgesteld door Gedeputeerde Staten.

Deze wijziging zorgt voor een prikkel om de geluidproductieplafonds te verlagen zodra bronbeleid dat mogelijk maakt. Zo wordt vermindering van geluid door verbeterde technieken niet alleen ingezet voor nieuwe uitbreiding van infrastructuur, maar ook gebruikt voor gezondheidswinst van omwonenden.

Samsom

Paulus Jansen